Οδηγίες

Κανονισμός και Οδηγίες Χρήσης του Ιστότοπου

Δικαίωμα εγγραφής στις υπηρεσίες των ιστοσελίδων του ιστότοπου του ΕΣΔΕΠ έχουν μόνο τα ενεργά μέλη ΔΕΠ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η εγγραφή ή σύνδεση μέλους είναι δυνατή είτε στην αρχική σελίδα (Συνδεθείτε στον Ιστότοπο) είτε όταν επιχειρήσετε να σχολιάσετε σε οποιοδήποτε σημείο του ιστότοπου. Δηλώνετε ένα όνομα χρήστη και τη διεύθυνση του email σας, το οποίο πρέπει να είναι ιδρυματικό, και όταν εγκριθεί η εγγραφή σας από τον διαχειριστή, σας στέλνεται ένα email με τον κωδικό σας. Αφού συνδεθείτε για πρώτη φορά, μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό σας από το «προφίλ» που εμφανίζεται κάτω από το όνομα χρήστη, όπως επίσης και να ενημερώσετε το προφίλ σας με άλλα στοιχεία (π.χ όνομα, φωτογραφία κλπ).

Για να είναι συνεπώς δυνατή η ανάρτηση νέου μηνύματος ή απάντηση σε υπάρχον μήνυμα στο διάλογο ή γνώμης στη διαβούλευση, είναι απαραίτητη η είσοδος με το λογαριασμό σας. Μετά την επιτυχή είσοδο μπορείτε να:

  • σχολιάσετε άρθρο, όπου αυτό επιτρέπεται
  • να δημιουργήσετε νέο θέμα στο διάλογο
  • να αναρτήσετε νέο μήνυμα ή να απαντήσετε σε υπάρχον μήνυμα στο διάλογο
  • να αναρτήσετε σχόλιο-γνώμη σε θέμα διαβούλευσης που έχει θέσει ο ΕΣΔΕΠ.
  • να ψηφίσετε σε θέμα που έχει θέσει σε ψηφοφορία ο ΕΣΔΕΠ.

Υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης σας με email για κάθε νέα ανάρτηση θέματος στον ιστότοπο του ΕΣΔΕΠ , δηλώνοντάς το στο «Ενημέρωση μέσω email για νέα αρθρα στον ιστότοπο» στην αρχική σελίδα είτε επιλέγοντας το κατάλληλο checkbox στο τέλος κάθε μηνύματος που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα. Αμέσως μετά θα σας σταλεί email για επιβεβαίωση και οδηγίες για διαγραφή από την υπηρεσία και γενικά διαχείριση των ειδοποιήσεών σας.

 Χρήση Διαλόγου

Στο διάλογο του ιστοχώρου ΕΣΔΕΠ μπορούν να δημιουργήσουν θέμα συζήτησης, να αναρτήσουν μήνυμα και να απαντήσουν σε μηνύματα άλλων, όλοι οι εγγεγραμμένοι χρήστες του ιστότοπου του ΕΣΔΕΠ.

Το ΔΣ του ΕΣΔΕΠ θα απαντά συνολικά σε μηνύματα που του απευθύνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Όλα τα μηνύματα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους οι οποίοι θεωρούνται αποκλειστικά υπεύθυνοι για το περιεχόμενο του μηνύματος που αναρτούν.

Μπορείτε να εγγραφείτε για ενημέρωση μέσω email για κάθε νέο θέμα που αναρτάται στο διάλογο του ΕΣΔΕΠ. Για το σκοπό αυτό συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα με τίτλο “Ενημέρωση με email για νεά θέματα στο διάλογο” που υπάρχει στην αρχική σελίδα. Το αίτημα σας θα σταλεί στον Διαχειριστή του ιστοτόπου ο οποίος θα το διευθετήσει σύντομα. Παράλληλα, θα σας σταλεί και email επιβεβαίωσης. Μπορείτε να ζητήσετε τη διαγραφή σας από αυτή την υπηρεσία ζητώντας το από τον διαχειριστή του ιστοχώρου (hfeidas@geo.auth.gr).

Αν θέλετε να ενημερώνεστε με emaιl για τις απαντήσεις σε κάποιο θέμα θα πρέπει να επισκεφτείτε το θέμα και να επιλέξετε «Εγγραφείτε» ή να τσεκάρετε το «Ενημερώστε με για τις επερχόμενες απαντήσεις μέσω e-mail». Θα σας σταλεί email με οδηγίες ενεργοποίησης και απεγγραφής.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε με emaιl για τις απαντήσεις στο παραπάνω θέμα θα πρέπει να επισκεφτείτε το θέμα και να επιλέξετε «Εγγραφείτε» ή να τσεκάρετε το «Ενημερώστε με για τις επερχόμενες απαντήσεις μέσω e-mail». Θα σας σταλεί email με οδηγίες ενεργοποίησης και απεγγραφής.

 Χρήση Διαβούλευσης

Στη διαβούλευση του ιστοχώρου δημιουργούνται θέματα μόνο από το ΔΣ του ΕΣΔΕΠ με στόχο τη διαβούλευση με τα μέλη της σε κρίσιμα θέματα αιχμής. Η διαβούλευση θα διεξάγεται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Γνώμες και απόψεις για το θέμα προς διαβούλευση μπορούν να αναρτήσουν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του ιστοχώρου του ΕΣΔΕΠ.  Το ΔΣ του ΕΣΔΕΠ θα συγκεντρώνει και θα επεξεργάζεται τις απόψεις με τη λήξη της διαβούλευσης.

Οι χρήστες μπορούν να ειδοποιούνται με email για την ανάρτηση νέου θέματος ή άποψης τσεκάροντας το «» και «Ειδοποίησέ με με email για αναρτήσεις νέων θεμάτων.», αντίστοιχα, στο κάτω μέρος της σελίδας που παρουσιάζει τις αναρτημένες απόψεις σε ένα θέμα. Για να ενεργοποιηθεί η επιλογή θα πρέπει να στείλετε ένα σχόλιο.

 Ψηφοφορία

Υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε θέματα που θέτει το ΔΣ του ΕΣΔΕΠ. Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο οι εγγραμμένοι χρήστες στον ιστότοπο του ΕΣΔΕΠ. Η διαδικασία δεν είναι επίσημη και επιστημονική, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θεωρούνται απλά ενδεικτικά της βούλησης των μελών του ΕΣΔΕΠ που ψήφισαν και γνωστοποιούνται σε πραγματικό χρόνο στους χρήστες.