ΕΣΔΕΠ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΕΙ

http://dipak.panepistimoniki.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΔΗΠΑΚ ΑΠΘ καταδικάζει τη θέση σε αργία του συνάδελφου Γ. Παντή, αλλά και άλλων συναδέλφων του Δημοσίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν. 4093/12, και  καταγγέλλει τον συγκεκριμένο νόμο ως απαράδεκτο. Με βάση τις διατάξεις του καταργείται το τεκμήριο της αθωότητας και πριν ολοκληρωθεί οποιαδήποτε πειθαρχική ή δικαστική διαδικασία, αντιμετωπίζονται συλλήβδην εκατοντάδες εργαζόμενοι ως επίορκοι. Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο ασκός του Αιόλου αφού αρκεί η απαγγελία κατηγορίας για να εμπλακεί ένας εργαζόμενος σε καταστάσεις που απειλούν την εργασιακή υπόσταση, την αξιοπρέπεια, ακόμα και την επιβίωσή του.

Το γεγονός ότι ο συντάκτης του νόμου αυτού είναι καθηγητής συνταγματολόγος αποδεικνύει ότι ο νόμος έχει συγκεκριμένες στοχεύσεις. Αφενός τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που προβλέπονται στη δανειακή σύμβαση που υπέγραψαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης με την τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ). Και αφετέρου τον εκφοβισμό των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να κάνουν τη δουλειά του συστήματος, να μη διεκδικούν, να μη συμμετέχουν στους αγώνες.

Με βάση το νόμο αυτό εκτός από συναδέλφους μέλη ΔΕΠ, διώκονται ήδη διοικητικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί άλλων βαθμιδών για ποικίλους λόγους που περιλαμβάνουν και την έκφραση πολιτικών διαφωνιών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και ότι αυτός ο ίδιος ο συγκεκριμένος νόμος καταδίκασε ήδη σε εκδίωξη υπαλλήλους των ΑΕΙ, με την «κατηγορία» ότι ήταν ΙΔΑΧ/ΔΕ. Όσο και αν η συγκυβέρνηση για να κατευνάσει τις αντιδράσεις μιλά για απολύσεις επίορκων, > δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι σύντομα μπορεί να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα απολύσεων όλο και περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι.

Η ΔΗΠΑΚ καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα, τα συνδικαλιστικά όργανα, τα > διοικητικά όργανα να αντιταχθούν έμπρακτα και με συγκεκριμένες ενέργειες στην εφαρμογή του νόμου 4093/12. Να απαιτήσουν την απόσυρσή του συνολικά.

Πριν δούμε την διεύρυνση της εφαρμογής του εκτός από τους ΙΔΑΧ/ΔΕ και τους «επίορκους» σε πολλούς περισσότερους.

Δεν πρέπει να υπάρξει συνέχεια.

Φασισμός δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή

ΔΗΠΑΚ ΑΠΘ, 27 Μαρτίου 2013

Προσφατα νέα