ΕΣΔΕΠ

Την Παρασκευή, 21/6/2013, ο πρόεδρος και ο γραμματέας του ΕΣΔΕΠ, κατ’ εντολή του ΔΣ, έστειλαν την παρακάτω επιστολή στον Πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή κ. Μυλόπουλο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει απάντηση.

Αξιότιμε κ. Πρύτανη,

Στη τελευταία συνάντηση που είχαμε μαζί σας στις 3/6/2013 ως ΔΣ του ΕΣΔΕΠ είχαμε θέσει και ζητήσει μια σειρά από ενέργειες σχετικά με τα παρακάτω θέματα:

1. Το ζήτημα των συνθηκών ασφαλείας στο ΑΠΘ γενικότερα και ειδικότερα αυτό που προκύπτει από τη διακίνηση και τη χρήση ναρκωτικών. Είχαμε ζητήσει το σχέδιο φύλαξης και αυτό της αντιμετώπισης της εμπορίας και χρήσης ναρκωτικών στο χώρο του ΑΠΘ, που βρίσκεται σε έξαρση. Εν τω μεταξύ η κατάσταση των συνθηκών ασφαλείας στους χώρους του ΑΠΘ βαίνει επιδεινούμενη.

2. Το ζήτημα του Οργανισμού και του Εσωτερικού Κανονισμού. Μας είχατε δηλώσει ότι στα μέσα Ιουνίου θα είναι έτοιμο το σχέδιο του προτύπου από την επιτροπή της Συνόδου των Πρυτάνεων. Είχαμε ζητήσει τη σύσταση επιτροπής της Συγκλήτου για τον Οργανισμό και τον Εσωτερικό Κανονισμό, το ταχύτερο δυνατόν.

3. Το ότι η ασφάλεια προϋποθέτει την καθαριότητα για να εκπέμπει θετική εικόνα το πανεπιστήμιο. Είχαμε ζητήσει μεγαλύτερη προσπάθεια στο θέμα της καθαριότητας στο ΑΠΘ. Εν τω μεταξύ ανακοίνωση της Κοσμητείας της ΣΘΕ αναφέρει ότι έληξε και η προσωρινή εργολαβία καθαριότητας.

Εκφράζουμε την ανησυχία μας για τις μέχρι στιγμής εξελίξεις στα θέματα αυτά.

Για το ΔΣ,

Με τιμή,

Ο πρόεδρος                                    Ο γραμματέας

Μιχ. Χρυσανθόπουλος                 Απ. Χατζητόλιος

 

Προσφατα νέα