ΕΣΔΕΠ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Α.Π.Θ.

        (Μέλος Ο.Δ.Π.Τ.Ε.)

 Θεσσαλονίκη, 29/10/2013

 Προς

τον κ. Μ. Χρυσανθόπουλο,

Πρόεδρο του ΕΣΔΕΠ του ΑΠΘ

 

                 Ανακοίνωση-κάλεσμα

 

Πριν από 8 εβδομάδες ξεκινήσαμε έναν αγώνα που είχε ως βασικό

αίτημα: καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση, όχι σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει ζωές και δικαιώματα, που ακυρώνει ακόμα και αυτή τη δυνατότητα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων να λειτουργήσουν.

Με την τροπολογία της κυβέρνησης και με την απειλή της αργίας, οι διοικητικοί υπάλληλοι εκβιάστηκαν να αυτοαπογραφούν. Όμως ο αγώνας μας ούτε ξεκίνησε, ούτε θα τελειώσει με το ζήτημα της αυτοαπογραφής.

Αυτή τη στιγμή το κύριο καθήκον του συλλόγου μας συνεχίζει να είναι η οργάνωση της πάλης, με εναλλαγή στις μορφές της, που θα έχει σκοπό όχι μόνο να εμποδίσουμε τις απολύσεις, αλλά και να διεκδικήσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Σε αυτά τα πλαίσια η συνέλευσή μας αποφάσισε στάσεις εργασίας από σήμερα Τρίτη 29 Οκτώβρη ως και την Πέμπτη 31 Οκτώβρη και συγκέντρωση την Πέμπτη το μεσημέρι έξω από το κτίριο Διοίκησης.

Δίνουμε ένα σημαντικό αγώνα που διαπαιδαγωγεί ένα σημαντικό μέρος του κλάδου μας στην αγωνιστική στάση, στις αξίες του συλλογικού αγώνα, στην αντίσταση, στην υπεράσπιση του δίκιου των εργαζομένων.

Αντλούμε δύναμη για να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα πρώτα απ’ όλα από το δίκιο μας, αλλά και από τη στήριξη και την αλληλεγγύη που είχαμε κι έχουμε από μαζικούς φορείς, εργαζόμενους και συνδικάτα, από τη στήριξη των φοιτητών.

 Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους φορείς των διδασκόντων, φοιτητών και εργαζομένων του ΑΠΘ, του ΠΑΜΑΚ και του ΑΤΕΙΘ να συμμετέχουν στη συγκέντρωσή μας την Πέμπτη 31.10.2013 στις 12:30 το μεσημέρι έξω από το κτίριο διοίκησης.

 Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα μέλη του συλλόγου σας.

 Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

Ο Πρόεδρος                   Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Κουρμούλης           Σάββας Παπαδόπουλος

 

Προσφατα νέα