ΕΣΔΕΠ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΘ

                                                                                                          21 Νοεμβρίου 2013

 

Ανακοίνωση για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων

Η Ενωτική Πρωτοβουλία με αγανάκτηση διαπιστώνει ότι η πολιτική του Υπουργείου στο θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων έχει προκαλέσει χάος στα Πανεπιστήμια και έχει τραυματίσει βαριά την πανεπιστημιακή κοινότητα. Οι πρόσφατοι, προσωρινοί και ανακριβείς πίνακες μοριοδότησης, εκτός του ότι απέδειξαν τον αναξιόπιστο χαρακτήρα της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, σόκαραν την πανεπιστημιακή κοινότητα η οποία συνειδητοποίησε  πόσοι καθ’ όλα άξιοι υπάλληλοι τίθενται σε διαθεσιμότητα. Η λειτουργία του Πανεπιστημίου υπονομεύεται  στα θεμέλιά της.

 Η Ενωτική Πρωτοβουλία πιστεύει ότι είναι απαράδεκτη και ντροπιαστική η προτεινόμενη από το Υπουργείο διαδικασία να κάνουν οι ίδιοι οι υπάλληλοι αίτηση θεραπείας των «λαθών», στρεφόμενοι  ο ένας εναντίον του άλλου. Η ΕΠ εξάλλου πιστεύει ότι οι παραιτήσεις των Συγκλήτων του ΕΚΠΑ και του ΑΠΘ μπερδεύουν αντί να διαφωτίζουν την κοινή γνώμη και δεν συμβάλλουν στην απαίτηση της κοινωνίας και της πανεπιστημιακής κοινότητας για την εξεύρεση μιας δίκαιης και ουσιαστικής λύσης του προβλήματος.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία υποστηρίζει πάντοτε ότι, υπό όλες τις συνθήκες, τα Πανεπιστήμια πρέπει να μένουν ανοιχτά και είναι αντίθετη με την παρεμπόδιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας από οποιοδήποτε κομμάτι της πανεπιστημιακής κοινότητας. Δεν είναι δυνατόν το κλείσιμο του Πανεπιστημίου να θεωρείται το προσφορότερο μέσο πάλης και η διεξαγωγή μαθημάτων να εκλαμβάνεται ως υποταγή στη ρουτίνα και αδιαφορία για τα προβλήματα.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία, όπως το έκανε από την πρώτη στιγμή, συμπαρίσταται στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων που κρίθηκαν τυφλά, για να συμπληρωθούν  αναξιόπιστα ποσοστά διαθεσιμότητας. Η Ενωτική Πρωτοβουλία καλεί τις πανεπιστημιακές αρχές να προχωρήσουν αυτές στη μόνη ασφαλή μοριοδότηση που μπορεί να γίνει, όπως θα έπρεπε να είχαν ήδη κάνει και δημοσιοποιήσει. Η Ενωτική Πρωτοβουλία καταδικάζει την αναλγησία και ανικανότητα του Υπουργείου και ζητά να ανασταλεί η ΚΥΑ για τη διαθεσιμότητα  έτσι ώστε να ξεκινήσει άμεσα ένας ουσιαστικός διάλογος για τη διοικητική αναβάθμιση και όλα τα σοβαρά προβλήματα των Πανεπιστημίων.

 

Προσφατα νέα