ΕΣΔΕΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ»

Η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ παρακολουθεί με ιδιαίτερα έντονη ανησυχία τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της «διαθεσιμότητας» των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ και τις πολλαπλές επιπτώσεις της. Θεωρεί ύψιστης προτεραιότητας και σημασίας ζήτημα την καταστροφή της ζωής εκατοντάδων συνανθρώπων και συμπολιτών μας. Η πρωτοφανής στάση της πολιτείας απέναντι στις άμεσες συνέπειες από τις αδιαφανείς, αυθαίρετες και αυταρχικές επιλογές της, αγγίζουν πλέον τα όρια της εγκληματικής αδιαφορίας, όπως δείχνει και το πρόσφατο περιστατικό με την απόπειρα αυτοκτονίας διοικητικού υπαλλήλου στο ΑΠΘ.

Ατυχώς, μετά  από  μία περίοδο κινητοποιήσεων  φαίνεται ότι στο ΑΠΘ το θέμα της διαθεσιμότητας των  ΔΥ έχει περάσει σε δεύτερη  μοίρα.  Την ώρα που  διαλύονται οι ζωές των συναδέλφων ΔΥ  ο ΕΣΔΕΠ και η ΠΟΣΔΕΠ  τηρούν ουσιαστικά  σιγή εδώ και πολύ καιρό ενώ  ορισμένα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές επαίρονται ότι τους απασχολούν μόνο ζητήματα καθημερινότητας, ως εάν η φυσική ύπαρξη των συναδέλφων μας και η συμβολή τους στο έργο του ΑΠΘ να είναι επουσιώδες θέμα .

Η Συσπείρωση:

  • Καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα και τα συλλογικά όργανά της να συμπαρασταθούν με συγκεκριμένες ενέργειες στον αγώνα των ΔΥ
  •  Απαιτεί να αποσυρθεί άμεσα η  ΚΥΑ για τις διαθεσιμότητες
  • Καλεί την  Κυβέρνηση να σταματήσει να παραβιάζει  το αυτοδιοίκητο  του Πανεπιστήμιου

                      Η  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Θεσσαλονίκη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Προσφατα νέα