ΕΣΔΕΠ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Δ.Ε.Π. ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟ Α.Π.Θ.

Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Δ.Ε.Π. για άλλη μία φορά ασχολήθηκε με το δραματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πανεπιστημιούπολη του Α.Π.Θ. στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το εμπόριο των ναρκωτικών. Εδώ και ένα χρόνο αναπτύσσεται η εμπορία ναρκωτικών στους χώρους του Α.Π.Θ., στη γραμμή από την πλατεία του Χημείου, μέσω του Μετεωροσκοπείου  και του βαγονιού και έως το κέντρο παροχής μεθαδόνης, στο ΑΧΕΠΑ.  Δυστυχώς, μέρα με τη μέρα πληθαίνουν οι έμποροι, οι αγοραστές και  οι χρήστες.

Τα αίτια είναι πολλά: η δημιουργία κέντρου παροχής μεθαδόνης μέσα στην Πανεπιστημιούπολη εδώ και αρκετά χρόνια, για το οποίο Δ.Σ. του Ε.Σ.Δ.Ε.Π. πιστεύει ότι πρέπει να μετεγκασταθεί εκτός αυτής, το «σπρώξιμο» των χρηστών και των εμπόρων μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου από τις γύρω περιοχές, η επί ένα και πλέον χρόνο ελλιπής φύλαξη του πανεπιστημιακού χώρου και το απαράδεκτο επίπεδο της καθαριότητας που καθιστούν αποκρουστικές πολλές περιοχές του campus, οι οποίες εγκαταλείπονται και περιθωριοποιούνται.

Δυστυχώς, ούτε η φύλαξη έχει βελτιωθεί ουσιαστικά στους εξωτερικούς χώρους του Α.Π.Θ., παρά τις αλλεπάλληλες κρούσεις του Δ.Σ. του  Ε.Σ.Δ.Ε.Π. στις πρυτανικές αρχές, ούτε σύμβαση καθαριότητας έχει υπογραφεί, δεκαοκτώ μήνες αφότου άρχισε η απεργία των εργολαβικών υπαλλήλων καθαριότητας και φύλαξης. Και καμία ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών δεν εμπνέει την παραμικρή αισιοδοξία για το μέλλον.

Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Δ.Ε.Π. καλεί τον Πρύτανη και τους Αναπληρωτές Πρυτάνεις, τη Σύγκλητο και το Συμβούλιο Ιδρύματος, πέρα από τις γενικές αναλύσεις και τις  μακροπρόθεσμες προβλέψεις, να ενεργήσουν επειγόντως, διαμορφώνοντας ένα επαρκές σχέδιο φύλαξης και συνάπτοντας πραγματικές συμβάσεις καθαριότητας, πριν εξαπλωθεί και άλλο η εμπορία ναρκωτικών στον  χώρο του Α.Π.Θ.

Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Δ.Ε.Π. καλεί τη Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014 στις 5:30 μ.μ., ώρα εντατικών συναλλαγών στις ναρκωτικές ουσίες, τον Πρύτανη και τους Αναπληρωτές Πρυτάνεις, τη Σύγκλητο και το Συμβούλιο Ιδρύματος, στον χώρο του Μετεωροσκοπείου για να δουν ιδίοις όμμασιν τι συμβαίνει από την πλατεία του Χημείου έως το ΑΧΕΠΑ.

Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Δ.Ε.Π. θα καλεί κάθε βδομάδα με ανακοίνωσή του σε συγκεκριμένους τόπους, ώρες και μέρες, τον Πρύτανη και τους  Αναπληρωτές Πρυτάνεις, τη Σύγκλητο και το Συμβούλιο Ιδρύματος, με στόχο να διαμορφώσουν εικόνα του τι συμβαίνει στο Α.Π.Θ.

ΕΞΩ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

ΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ Α.Π.Θ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος               Ο γραμματέας

Μιχ. Χρυσανθόπουλος      Απ. Χατζητόλιος

Προσφατα νέα