ΕΣΔΕΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

H Συσπείρωση σταθερά τονίζει την ανάγκη τόσο της κριτικής, όσο και της εφαρμογής των κανόνων της πανεπιστημιακής ζωής. Γι’ αυτό το λόγο τα μέλη της αν και διαφωνούν μεταξύ άλλων και με την αντιδημοκρατική προεπιλογή των πρυτάνεων, καθόλου δεν απέχουν από την προσπάθεια εκλογής του πλέον κατάλληλου για το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Ωστόσο, με έκπληξη διαπιστώνει ότι, χωρίς καμία πρόκληση, μια μικρή ομάδα συναδέλφων με σαφώς εκφρασμένη φιλοκυβερνητική στάση, σπεύδει να εισαγάγει πάλι στο διάλογο τη μισαλλοδοξία. Ανασύρει λίστες φρονημάτων, πολιτικών, μεταρρυθμιστικών ή μη, συντεχνιακών, εκφράζεται με εμπάθεια ή έστω με υπονοούμενα, και καλεί σε αρνητική πολιτικοσυντεχνιακή ψήφο. Την τακτική αυτή είχε ακολουθήσει και στο παρελθόν.

Η Συσπείρωση σημειώνει παράλληλα το γεγονός ότι όλα αυτά δεν προέρχονται από κάποιους ακομμάτιστους και πολιτικά ουδέτερους συναδέλφους, αλλά ακριβώς από εκείνους που υποστηρίζουν φανατικά, δογματικά και άκριτα την παρούσα κυβερνητική πολιτική, έχουν λάβει μέρος στην εκπόνηση ρυθμίσεων που καταστρέφουν το δημόσιο πανεπιστήμιο και καταργούν τη δημοκρατία σε αυτό και αντιμάχονται την όποια κριτική, παρουσιάζοντας ιδιαίτερη δυσανεξία σε κάθε διαφορετική άποψη, σε βαθμό που να υποστηρίζουν, ότι όποιος διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική, δεν δικαιούται να λαμβάνει μέρος στις πρυτανικές εκλογές.

Η Συσπείρωση, τέλος, είναι βέβαιη ότι οι συνάδελφοι δεν χειραγωγούνται και αντιλαμβάνονται πολύ καλά ποιοι ονειρεύονται την αυταρχική πάταξη κάθε εναντιωματικής άποψης και κάθε αντιπολιτευτικής αντίληψης, καθώς επίσης ποιοι υπηρετούν σταθερά το δημόσιο δημοκρατικό πανεπιστήμιο και διακρίνονται για την ακαδημαϊκή αξιοσύνη τους.

Θεσσαλονίκη, 7 Ιουνίου 2014

 

Προσφατα νέα