ΕΣΔΕΠ

Ανακοίνωση της Ακαδημαϊκής Παρέμβασης σε απάντηση της δημόσιας πρόσκλησης/πρόκλησης του αρχηγού της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και παραιτηθέντος Προέδρου του ΔΣ του ΕΣΔΕΠ, να παραιτηθούμε από την Γραμματεία του ΔΣ για λόγους ηθικής τάξης 

Το να ομιλούν οι εκπρόσωποι της Ενωτικής Πρωτοβουλίας (Ε.Π.) για “ηθικά δέον” δεν προκαλεί μόνο την λογική και την πραγματικότητα, αλλά και την συνδικαλιστική πρακτική.

Να θυμίσουμε ότι το Προεδρείο του ΕΣΔΕΠ συγκροτήθηκε στη βάση προγραμματικής συμφωνίας. Δυστυχώς, αφού με τις παλινωδίες της και την προσπάθειά της η Ε.Π. να πατάει σε δύο βάρκες δεν ετίμησε την προγραμματική αυτή συμφωνία, με αποτέλεσμα την αδρανοποίηση του ΕΣΔΕΠ, οδηγήθηκε και η ίδια ως παράταξη σε αδιέξοδα, με παραίτηση δις του μέλους της κ. Χρυσανθόπουλου από την θέση του Προέδρου και αποχωρήσεις στελεχών της, που είχαν συμβάλει στην διαμόρφωση ενός κοινού πλαισίου δράσης!

Η Ακαδημαϊκή Παρέμβαση, παρά ταύτα, μετά την δεύτερη πρόσφατη παραίτηση  του κ. Χρυσανθόπουλου από την θέση του Προέδρου, ζήτησε από αυτόν να ανακαλέσει -όπως είχε κάνει εξάλλου ο ίδιος την πρώτη φορά-, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην αναπλήρωσή του. ‘Αλλως, να δεσμευθεί η Ε.Π. ως παράταξη σε μια προγραμματική συμφωνία κάτι που επίσης τα μέλη της αρνήθηκαν, απαιτώντας την εν λευκώ ανάδειξη άλλου μέλους της στην θέση του Προέδρου!

Η Ακαδημαϊκή Παρέμβαση δεν δέχεται παραινέσεις, από αυτούς που με την τακτική τους διέψευσαν τις ελπίδες των συναδέλφων που διαμόρφωσαν στις εκλογές μιά πλειοψηφία που θα αναβάθμιζε τον ΕΣΔΕΠ και θα έλυνε εργασιακά και ακαδημαϊκά θέματα των μελών ΔΕΠ, έξω από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικούς τακτικισμούς και φιλοδοξίες!

Επειδή κάνουμε διάλογο, μόνο με συνδικαλιστικούς όρους και όχι “ηθικολογώντας”, δεν χρειάζεται να επανέλθουμε. Οποιοδήποτε διαδικαστικό θέμα έχουν να θέσoυν τα μέλη της Ε.Π., μπορούν να το κάνουν στο ΔΣ του ΕΣΔΕΠ, αναζητώντας ενδεχομένως περιστασιακά και τις όποιες συμμαχίες αλλά και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την οποιαδήποτε εκτροπή. Μέχρι τότε το ΔΣ έχει εψηφισμένους προεδρεύοντα Αντιπρόεδρο και Γραμματέα, όπως προβλέπει το καταστατικό.

Για την Ακαδημαϊκή Παρέμβαση                                                                                                                                               

Τα μέλη της στο ΔΣ του ΕΣΔΕΠ

Καρακωστάνογλου Βενιαμίν

Χατζητόλιος Απόστολος

Προσφατα νέα