Ανακοίνωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας για την ακύρωση της εκλογής πρύτανη στο ΑΠΘ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Η Ενωτική Πρωτοβουλία παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία όσον αφορά το μέλλον του ΑΠΘ τις αρνητικές συνέπειες που έχει η απόφαση του ΣτΕ στη λειτουργία του ιδρύματος και στις προσπάθειες να μπει το πανεπιστήμιο σε τροχιά λειτουργική και αποτελεσματική.

Η εκλογική διαδικασία κρίθηκε άκυρη από το ΣτΕ εξαιτίας ενός λάθους για το οποίο οι υπεύθυνοι οργάνωσης της διαδικασίας θα πρέπει να δώσουν αναλυτικά εξηγήσεις δημοσίως και να αναλάβουν τις ουσιαστικές ευθύνες τους.

Η προσπάθεια που γίνεται να χρεωθεί στον ίδιο το θεσμό μια λάθος ερμηνεία του νόμου από τα μέλη του Σ.Ι. του ΑΠΘ, ιδίως αν λάβουμε υπόψη ότι οι διαδικασίες για την εκλογή πρύτανη διεξήχθησαν χωρίς προβλήματα σε όλα τα πανεπιστήμια, έχει ως στόχο την αναβίωση ενός πολέμου, ο οποίος έχει λήξει εδώ και καιρό. Το συμφέρον του ΑΠΘ μπαίνει για μια ακόμη φορά σε δεύτερη μοίρα μπροστά στις πολιτικές σκοπιμότητες.

Αυτό που προέχει είναι το ΑΠΘ να ανασυνταχθεί και να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν, με τη διαδικασία που προβλέπεται από τη δικαστική απόφαση και τον νόμο, στην επανάληψη των εκλογών για πρύτανη.

Το Ίδρυμα μας πρέπει να συνεχίσει τη πορεία του και να μην επιστρέψει σε μία εποχή που έχει πλέον περάσει.

 

 

Αφήστε μια απάντηση