ΕΣΔΕΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Οι καταλήψεις αρχίζουν να αποκτούν χαρακτηριστικά επιδημίας στο ΑΠΘ.

Σήμερα, την περασμένη και την προ-περασμένη βδομάδα στη διοίκηση, στη Φιλοσοφική (όπου και καταστροφές χθες), στη Σχολή Καλών Τεχνών και όχι μόνο. Οι αιτίες διαφέρουν, όπως και οι υπαίτιοι, αλλά δεν τις

δικαιολογούν: για τη θερμανση στη Θέρμη, για τις κάμερες και τα θρανία του τμήματος Κινηματογράφου, για τα δικαιώματα του Νίκου Ρωμανού, για τις διαγραφές κ.ο.κ. Έτσι, όμως, το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Αν στην αναστάτωση που προκαλούν οι καταλήψεις προστεθούν οι κίνδυνοι που διατρέχει κανείς από τη διακίνηση των ναρκωτικών και από το πλήθος των χρηστών στους χώρους του ΑΠΘ, αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί τετελεσμένα, τα οποία δεν ανατρέπονται εύκολα.

Σε λίγο δεν θα μπορούμε ή δεν θα τολμάμε να μπούμε στο χώρο του ΑΠΘ. Η εξεργαζόμενη από τους φορείς της πολιτείας συστηματική υποβάθμιση της δημόσιας πανεπιστημιακής παιδείας, με τις συνεχείς περικοπές στη χρηματοδότηση που υπονομεύουν την καθημερινή λειτουργία του ιδρύματος, με τις ανεξέλεγκτες μετεγγραφές που καταργούν τις εισαγωγικές εξετάσεις, με τη συνεχή αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, με τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής για τα συμφέροντα του Χ ή του Ψ, είναι δεδομένη και πρέπει να την αποκρούσουμε. Όμως θέλουμε η διαδικασία αυτή να έχει ως αποτέλεσμα την αυτοχειρία μας;

Καλούμε τον κ. Πρύτανη να διαμορφώσει ένα σχέδιο δράσης για όλα αυτά, να ενημερώσει την πανεπιστημιακή κοινότητα και να το θέσει σε εφαρμογή.

Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΠΘ

Προσφατα νέα