ΕΣΔΕΠ

ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: kipan@central.ntua.gr
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Τ Ι Κ Η Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Ι Α

Αθήνα, 6 Απριλίου 2015

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

ΘΕΜΑ: Η θέση της ΚΙΠΑΝ για το «καθολικό bullying” που από χρόνια βιώνει το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο και τις ευθύνες των αντιπολιτευομένων κυβερνώντων!

Μετά την πρόσφατη κυβερνητική αλλαγή, τα πανεπιστήμια βιώνουν και πάλι μια σειρά από «…πράξεις βαρβαρότητας και τυφλής βίας», όπως ακόμα και η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας διατείνεται (βλ. [1, 6]).

Οι πράξεις αυτές ξεκίνησαν από την -για πολλοστή φορά- κατάληψη (συνοδευόμενη από σοβαρές καταστροφές) του κτιρίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από ομάδα αυτοαποκαλούμενων ‘αναρχικών’ με αίτημα, μεταξύ άλλων, την απελευθέρωση ατόμων καταδικασμένων για τρομοκρατικές ενέργειες. Στη συνέχεια είχαμε την επανάληψη της πολιορκίας της Συγκλήτου του ΑΠΘ από φοιτητές διαμαρτυρομένους γιατί ο πρύτανης, καθηγητής Περικλής Μήτκας, αλλά και η Σύγκλητος του Ιδρύματος επιμένουν –παρά τις «υποδείξεις»- να συνεδριάζουν κατά νόμιμο τρόπο (βλ. [1,2]). Η ιστορία συνεχίζεται στους χώρους του ΕΜΠ στην Πατησίων, που λόγω της ανύπαρκτης εσωτερικής ή εξωτερικής φύλαξης αποτελούν καθημερινά πλέον το καταφύγιο (και το προπύργιο;) όλων αυτών των ομάδων αναρχικών και λοιπών ακραίων στοιχείων που συχνά-πυκνά τις τελευταίες βδομάδες αναστατώνουν το κέντρο της Αθήνας. Τελευταίο αλλά χαρακτηριστικό, η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ αισίως βρίσκεται στη δεύτερη εβδομάδα κατάληψης από εξωπανεπιστημιακά στοιχεία(!), όπως ευθαρσώς δηλώνεται από τους αρμόδιους, κανείς όμως απ΄ αυτούς δεν αισθάνεται υπεύθυνος να πράξει τα προφανή και δέοντα. Αυτό δηλαδή που θα έκανε αν βρισκόταν υπό κατάληψη για ελάχιστες ώρες οποιοσδήποτε άλλος χώρος εντός της ελληνικής επικράτειας όπως, μια οικία, μια επιχείρηση, το Μέγαρο Μαξίμου ή το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης! Το πανεπιστημιακό σύστημα απαιτεί –και το δικαιούται απόλυτα- να μην είναι ο παρίας της ελληνικής Πολιτείας! Τόσο απλά!
…………………………………………………………………………………………………………..
ΔΕΙΤΕ KAI ΕΔΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ: http://www.posdep.gr/index.php?option=com_docman&Itemid=207&task=doc_download&gid=1656

Προσφατα νέα