ΕΣΔΕΠ

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ

Με αφορμή τις αντιδράσεις μερίδας φοιτητών που διαφωνεί με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Φιλολογίας για το πρόγραμμα σπουδών, η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ δηλώνει την κατηγορηματική της αντίθεση στην πρακτική προσωπικών επιθέσεων και προπηλακισμών εναντίον οποιουδήποτε.

Οι όποιες διαφωνίες για τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων διοίκησης θα πρέπει να λύνονται μέσω του διαλόγου και στο πλαίσιο διαδικασιών που διασφαλίζουν την δημοκρατική λειτουργία του πανεπιστημίου. Η απουσία θεσμικά κατοχυρωμένης εκπροσώπησης των φοιτητών στα όργανα διοίκησης συνιστά ένα δομικό πρόβλημα στο σημερινό πανεπιστήμιο το οποίο όμως, σε καμία περίπτωση, δεν αντιμετωπίζεται με προπηλακισμούς.

Η Συσπείρωση καλεί τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, φοιτητές, εργαζομένους και διδάσκοντες, να απομονώσουν ανάλογες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές. Παράλληλα, δηλώνει τη βούλησή της να σταθεί στο πλευρό όσων υφίστανται προσωπικές επιθέσεις, ανεξάρτητα από το αν διαφωνεί ή συμφωνεί με τις θέσεις τους για το πανεπιστήμιο.

Θεσσαλονίκη, 30 Απριλίου 2015

Προσφατα νέα