ΕΣΔΕΠ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΘ

Συνεδρίαση ΔΣ, 20/1/2016

Για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα

Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό επιδεινώνει συνολικά τους όρους ασφάλισης και συνταξιοδότησης για όλους. Με τις προτεινόμενες αλλαγές, τα μέλη ΔΕΠ που θα συνταξιοδοτηθούν θα λάβουν σημαντικά χαμηλότερες συντάξεις ενώ οι συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων προστατεύονται προσωρινά μεταφέροντας όμως τις μειώσεις στο μέλλον. Ασαφές είναι το μέλλον για τις επικουρικές συντάξεις, το εφάπαξ και τα μερίσματα των δημοσίων υπαλλήλων.

Το ΔΣ του ΕΣΔΕΠ θεωρεί ότι οι συντάξεις των πανεπιστημιακών έχουν ήδη μειωθεί τόσο (περίπου 40%) που περαιτέρω μείωση θα θίξει ουσιαστικά το βιοτικό τους επίπεδο παραγνωρίζοντας ότι κατέβαλαν για πολλά έτη υψηλές ασφαλιστικές εισφορές. Ζητά ένα συνταξιοδοτικό σύστημα εγγυημένων παροχών, διαφανές, αλληλέγγυο και δίκαιο το οποίο να σέβεται τόσο την αρχή της αναλογικότητας εισοδήματος μεταξύ εργαζομένων και συνταξιούχων όσο και την αρχή της αναλογικότητας στη σχέση εισφορών-παροχών.

Στο πλαίσιο αυτό καλεί τα μέλη του Συλλόγου σε τρίωρη στάση εργασίας (11:00-14:00) την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 και συμμετοχή στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

 

Ο Πρόεδρος                          Ο Γραμματέας

Χαράλαμπος Φείδας            Αλέξανδρος Μπαλτζής

 

 

Προσφατα νέα