ΕΣΔΕΠ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων

Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015-2017

Αθήνα,  13 Ιουνίου  2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τις αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια και στο συνταξιοδοτικό σύστημα – Απεργία 15/6/2016

Η ΠΟΣΔΕΠ έχει προκηρύξει απεργία μεθαύριο Τετάρτη 15/6/2016 και σχεδόν όλοι οι Σύλλογοι μελών ΔΕΠ της χώρας συμμετέχουν σε αυτήν.

Η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ εκείνη την ημέρα, στις 12.00 το μεσημέρι, θα κάνει παράσταση στο Υπουργείο Οικονομικών, στο κτίριο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Πανεπιστημίου 37, ζητώντας να συναντήσει τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο και τον Αναπλ. Υπ. Οικονομικών κ. Γ. Χουλιαράκη. Στους Υπουργούς θα εξηγήσουμε τις θέσεις της ΠΟΣΔΕΠ για τις αποδοχές των Καθηγητών Πανεπιστημίου και θα τους ζητήσουμε την άμεση εφαρμογή της απόφασης 4741/2014 του ΣτΕ για το θέμα. Επιπλέον θα τους δηλώσουμε την απόφασή μας για την άμεση κατάθεση στο Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ΣτΕ προσφυγής μας για την εφαρμογή της απόφασης. Η Κυβέρνηση και οι Υπουργοί της οφείλουν από το Σύνταγμα να εφαρμόζουν τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης. Η μη εφαρμογή της προαναφερόμενης απόφασης, συνιστά σοβαρό παράπτωμα εκ μέρους τους.

Η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ, καλεί όλους τους συναδέλφους, καθηγητές Πανεπιστημίου, να συμμετέχουν στην απεργία της 15/6 και όσοι βρίσκονται στην Αθήνα, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 12.00 το μεσημέρι έξω από το κτίριο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Πανεπιστημίου 37). Επιπλέον, καλεί τους συναδέλφους που βρίσκονται σε άλλες πόλεις, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματίσει οι Σύλλογοι μελών ΔΕΠ σε κάθε πόλη.

Στην Αθήνα, μετά την παράσταση στο ΓΛΚ, θα δοθεί συνέντευξη τύπου στις 13.00, στο Κτίριο Κωστής Παλαμάς του ΕΚΠΑ, Ακαδημίας 48 και Σίνα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ

Προσφατα νέα