ΕΣΔΕΠ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΘ

30/11/2017

Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου

Για τις νέες μειώσεις στους μισθούς των μελών ΔΕΠ

To ΔΣ του ΕΣΔΕΠ Α.Π.Θ. συνεδρίασε την Πέμπτη 30/11/2017 με μόνο θέμα τις περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς των μελών ΔΕΠ που προέκυψαν με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου κατά τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου, καθώς και τις μειώσεις που θα υποστούν από το νέο έτος με τις κρατήσεις από την αναδρομική εφαρμογή του μισθολογίου από 1/1/2017. Γίνεται πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ υποτιμά τη νοημοσύνη των πανεπιστημιακών και τους κοροϊδεύει με τις πολυδιαφημιζόμενες δηλώσεις της για αυξήσεις στους μισθούς τους, αυξήσεις που μετατρέπονται σε μειώσεις στις καθαρές αποδοχές.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισε να προσκαλέσει τα μέλη του συλλόγου σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 12:15 και σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας στις 13:15, στο αμφιθέατρο Α (ισόγειο) του νέου κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής, με θέμα τις νέες μειώσεις στους μισθούς των μελών ΔΕΠ και πρόταση για:

  1. συμμετοχή στη Γενική Απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 με αιτήματα:
  • τη νομοθέτηση ενός νέου μισθολογίου για τους πανεπιστημιακούς καθηγητές, το οποίο να αποκαθιστά τις αποδοχές τους στα προ του 2012 επίπεδα εφαρμόζοντας και την απόφαση του ΣτΕ.
  • την αύξηση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων και την προκήρυξη νέων θέσεων προσωπικού για την αντιμετώπιση των μεγάλων αναγκών λειτουργίας τους
  1. εισήγηση προς την ΠΟΣΔΕΠ για πανελλαδική κινητοποίηση των συλλόγων ΔΕΠ με τα ανωτέρω αιτήματα.

 

Για το ΔΣ

 

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γραμματέας

Χαράλαμπος Φείδας                    Χρήστος Γαλαζούλας

 

 

Προσφατα νέα