ΕΣΔΕΠ

Ενωτική Πρωτοβουλία Α.Π.Θ.

Βεβήλωση του ταφικού μνημείου στον χώρο του  ΑΠΘ

26 Ιανουαρίου 2019

Η βεβήλωση του ταφικού μνημείου στον χώρο του ΑΠΘ είναι γεγονός βαθιάς προσβολής και ενός σαφούς μηνύματος αντισημιτισμού τα όρια του οποίου είναι διάχυτα με τον ρατσισμό, τον εθνικισμό, την ξενοφοβία, προετοιμάζοντας με αυτόν τον τρόπο την υποδοχή και την ανοχή του φασισμού.

Χτες δεν σπιλώθηκε μόνο η μνήμη των νεκρών Εβραίων συμπολιτών μας, δεν προσβλήθηκε βάναυσα μόνον η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης. Το ταφικό μνημείο είναι το έργο του ΑΠΘ για την αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης και της αλήθειας, της μη-λήθης. Χτες τραυματίστηκε το άσυλο, η δημοκρατία, η ελευθερία. Τραυματίστηκε η δική μας επιστημονική και ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία καταδικάζει απερίφραστα τη βεβήλωση και καλεί όλους μας να διατρανώσουμε την πίστη στη δημοκρατία, την ανοχή προς κάθε ετερότητα, την έλλειψη ανοχής στον αντισημιτισμό, τον ρατσισμό, τις φασιστικές πρακτικές και αντιλήψεις. Ενωτική Πρωτοβουλία Α.Π.Θ

Η Ενωτική Πρωτοβουλία καταδικάζει απερίφραστα τη βεβήλωση και καλεί όλους μας να διατρανώσουμε την πίστη στη δημοκρατία, την ανοχή προς κάθε ετερότητα, την έλλειψη ανοχής στον αντισημιτισμό, τον ρατσισμό, τις φασιστικές πρακτικές και αντιλήψεις.

Ενωτική Πρωτοβουλία Α.Π.Θ

Προσφατα νέα