Απαντήστε στο: Ανοικτή επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΣΔΕΠ

Αρχική Συζητήσεις Διάλογος Ανοικτή επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΣΔΕΠ Απαντήστε στο: Ανοικτή επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΣΔΕΠ

#1258

Συνάδελφοι,

Για το θέμα της διακοπής της λειτουργίας της ΕΡΤ και της κατάργησης της ΕΡΤ Α.Ε. θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι από τα εννέα μέλη του ΔΣ του ΕΣΔΕΠ τα τέσσερα (Χ. Γαλαζούλας, Γ. Καλογεράς, Χ. Φείδας και Μ. Χρυσανθόπουλος) έχουν συμφωνήσει με την παρακάτω ανακοίνωση ψηφίζοντας θετικά με ηλεκτρονικό μήνυμα:

«Tο Δ.Σ. του Ε.Σ.Δ.Ε.Π. εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στον τρόπο με τον οποίο αποφασίσθηκε η διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ, καθώς και στην πάγια εδώ και δεκαετίες κυβερνητική πρακτική και συντεχνιακή λογική, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την απαξίωσή της. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι αναγκαίος όρος και ζωτικός συντελεστής της δημοκρατικής πολιτείας. Πιστεύει ότι η ΕΡΤ, ως οργανισμός ανεξάρτητος από πολιτικές σκοπιμότητες και διαφημιστικές ομηρίες, συνταυτισμένος με τη διαφάνεια και την κοινωνική λογοδοσία, την πλουραλιστική ενημέρωση και την πολιτισμική καινοτομία, πρέπει να επαναλειτουργήσει αμέσως».

Δύο μέλη (Α. Χατζητόλιος και Β. Καρακωστάνογλου) διαφώνησαν και κατέθεσαν διαφορετικές θέσεις και τρία (Ι. Καμτσίδου, Ρ. Καλφακάκου και Γ. Τσιλιγκιρίδης) δεν έχουν ακόμη στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα, ψηφίζοντας θετικά ή αρνητικά. Επομένως δεν υπάρχει απόφαση του Δ.Σ.

Μιχάλης Χρυσανθόπουλος