Απαντήστε στο: Ανοικτή επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΣΔΕΠ

Αρχική Συζητήσεις Διάλογος Ανοικτή επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΣΔΕΠ Απαντήστε στο: Ανοικτή επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΣΔΕΠ

#1248

Αγαπητέ κύριε Μπαλτζή,

Πιστεύω προσωπικά στη σημασία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και τη θεωρώ βασικό συντελεστή στο πολιτικό, κοινωνικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι μιας χώρας. Έχοντας ο ίδιος εργαστεί για επτά περίπου χρόνια στο ραδιόφωνο του BBC World Service γνωρίζω τι σημαίνει η συμβολή ενός μη ελεγχόμενου από τη διαφήμιση δικτύου.
Χαίρομαι που εκδόθηκε το τόσο ουσιαστικό ψήφισμα του Τμήματος Δημοσιογραφίας & Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ, στο οποίο υπηρετείτε και στο οποίο είχα κι εγώ τη χαρά να διδάξω με ανάθεση το 1993-4. Μόλις πληροφορήθηκα ότι εκδόθηκε το ψήφισμα αυτό επικοινώνησα με τον κ. Γρηγόρη Πασχαλίδη και έγραψα στα μέλη του ΔΣ του ΕΣΔΕΠ αν συμφωνούν να το υιοθετήσει και ο σύλλογός μας, προσαρμοσμένο βέβαια στην κοινότητα του ΑΠΘ. Ο ΕΣΔΕΠ πρέπει να κινείται με άξονα τη γνώμη των ειδικών στο πανεπιστήμιο. Περιμένω την απάντησή τους.

Υπάρχει ένα ακόμη θέμα, η απεργία εν μέσω εξεταστικής. Συγκεκριμένα, προτού πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΔΕΠ την Πέμπτη, 13/6, στις 3 μ.μ., από την οποία είχε δηλώσει εξαρχής ότι θα απουσιάζει η κ. Καμτσίδου, διατυπώθηκε από την κ. Καλφακάκου και τον κ. Τσιλιγκιρίδη το αίτημα να μη συνεδριάσουμε και να καλέσουμε σε συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Δεν το δέχτηκα το αίτημα αυτό. Η κ. Καλφακάκου και ο κ. Τσιλιγκιρίδης εντέλει δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση. Παράλληλα, είχε διατυπωθεί την ίδια μέρα από τον Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων αίτημα για συμμετοχή σε στάση εργασίας την Παρασκευή, 14/6.

Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος σε αιφνίδια απεργιακή κινητοποίηση ή στάση εργασίας και μάλιστα εν μέσω εξεταστικής. Γενικότερα, θεωρώ ότι η απεργία και η στάση εργασίας πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ από τους πανεπιστημιακούς.

Με εκτίμηση,

Μιχάλης Χρυσανθόπουλος
Τμήμα Φιλολογίας