Απαντήστε στο: για την ΕΡΤ

Αρχική Συζητήσεις Διάλογος για την ΕΡΤ Απαντήστε στο: για την ΕΡΤ

#1191
lits
Συμμετέχων

Μπάμπη,
ίσως δεν αντιλαμβάνεσαι οτι αυτό που περιγράφεις (“πιστεύει κανείς ότι όντως το μέσο θα λειτουργούσε απρόσκοπτα όλο αυτό το διάστημα χωρίς απεργίες και καταλήψεις;) λέγεται lock-out. Που παρουσιάζεται σαν “κλειστόν λόγω ανακαίνισης”. Μόνο που στην περίπτωση αυτή το κλείσιμο του μαγαζιού καταργεί επί μήνες την ενημέρωση περιφερειακών και ακριτικών περιοχών, ελλήνων και ομογενών στη διασπορά, επηρεάζει τις στρατιωτικές επικοινωνίες, μειώνει το επίπεδο ενημέρωσης και πολιτισμού όλων μας.

Η αργομισθία και η σπατάλη να παταχθούν, όμως παραβλέπεις εκεινο που λεγεται χωρίς να αντικρούεται: οι 30 “σύμβουλοι” που φυτεύει ο υπουργός κοστίζουν όσο 300 δημοσιογράφοι, οι εξωτερικές παραγωγές είναι επιλογή της διοίκησης, όχι των εργαζομένων, και η ΕΡΤ ήταν κερδοφόρα, ενώ οι αποζημιώσεις των απολυμένων, μερος των οποίων όπως λένε θα επαναπροσληφθεί, ανέρχεται σε 30 εκατομμύρια. Ποιο το όφελος σε καιρούς ένδοιας;

Οσο για το που παραπέμπει το συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, το θεμα δεν είναι τι καταλαβαίνει ο κόσμος, αλλά τι καταλαβαίνουν αυτοί που αποφασίζουν, στους τοπικούς συλλόγους.
Γ.Λ.

Γιώργος Λιτσαρδάκης