Απαντήστε στο: για την ΕΡΤ

Αρχική Συζητήσεις Διάλογος για την ΕΡΤ Απαντήστε στο: για την ΕΡΤ

#1236
glavinisglavinis
Συμμετέχων

Διάβασα πριν λίγο στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος τις (υποτιθέμενες) διαρροές από το ΠΑΣΟΚ για τον νόμο 4002. Δεν ξέρω αν αληθεύουν, συνεπώς τις παραθέτω με πάσα επιφύλαξη:

QUOTE:

‘Στο μεταξύ, κύκλοι της Ιπποκράτους αναφερόμενοι σε δημοσιεύματα σχερτικά με το νόμο 4002 που ψήφισε τον Αύγουστο του 2011 η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ με υπουργό Οικονομικών τον κ. Βενιζέλο και προβλέπει την κατάργηση συγκεκριμένων οργανισμών, μεταξύ των οποίων και η ΕΡΤ, σχολίαζαν: «Ας σταματήσουν οι γελοιότητες! Ας ανακαλέσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την ΚΥΑ που έβγαλαν! Ας γυρίσουμε σε αυτό που λέει ο νόμος του 2011!».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο νόμος 4002/2011 είναι ακόμα εν ισχύ και δεν προέβλεπε την «καταδρομική» κατάργηση οργανισμών αλλά την έκδοση εκτελεστικών νόμων για την αναδιάρθρωση και την εξυγίανση τους. Ειδικά για την ΕΡΤ είχε ετοιμαστεί σχέδιο νόμου από τον τότε υπουργό κ. Ηλ. Μόσιαλο, το οποίο δεν εφαρμόστηκε ποτέ.’

UNQUOTE

Μέχρι στιγμής, ακολουθώντας την πρόταση του συναδέλφου συνταγματολόγου της Αθήνας Γιάννη Δρόσου, την οποία ο τελευταίος διατύπωσε ζωντανά στο τελευταίο δελτίο της κας Στάη λίγο πριν κλείσει η ΕΡΤ (δυστυχώς χωρίς να έχει διαβάσει την ΥΑ), έσπευσαν να καταθέσουν πρόταση νόμου για να καταργηθεί αναδρομικά η ΥΑ με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ και για να μην κυρωθεί η ΠΝΠ (το τελευταίο -proactive action- δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ μέχρι τώρα στα μεταπολιτευτικά μας κοινοβουλευτικά χρονικά) τρία κόμματα, κατά σειράν, η ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Επισυνάπτω τις προτάσεις αυτές.

Το ΠΑΣΟΚ δεν κατέθεσε δική του πρόταση. Κρύφτηκε πίσω από την πρόταση της ΔΗΜΑΡ. Εγώ βάζω στοίχημα ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος ξέρει πολύ καλύτερα νομικά από τους Κουβέλη, Τσίπρα και Καμμένο ΜΑΖΙ (για να μην πω και από τους λοιπούς 299 βουλευτές της σημερινής Βουλής μαζί). Θα μπορούσε, βέβαια, να ισχυριστεί κανείς ότι, με το να μην καταθέσει δική του πρόταση νόμου το ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε να αντιδράσει σε πολιτικό επίπεδο και όχι στο νομικό επίπεδο. Στη δεύτερη περίπτωση, όμως, γιατί μιλάει νομικά και χαρακτηρίζει ‘γελοιότητες’ τα νομικά επιχειρήματα υπέρ της νομιμότητας της ΥΑ που εκδόθηκε; Διότι είναι άλλο να διαφωνείς πολιτικά με μια συγκεκριμένη απόφαση του Πρωθυπουργού και άλλο να την αμφισβητείς νομικά.

Αυτά, με την επιφύλαξη, το ξαναλέω, ότι το ρεπορτάζ του Βήματος είναι αληθινό.