Ακούει κανείς;

Αρχική Συζητήσεις Διάλογος Ακούει κανείς;

Βλέποντας 1 ανάρτηση (από 1 συνολικά)
 • Συγγραφέας
  Αναρτήσεις
 • #1811

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Πριν περίπου 2 μήνες η Ενωτική Πρωτοβουλία έθεσε το ερώτημα “Ακούει κανείς” με αφορμή την κατάσταση ανομίας που επικρατεί στους χώρους του ιδρύματος, η οποία έχει πλέον ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο, καθιστώντας τις συνθήκες εργασίας και σπουδών στο ΑΠΘ μια επικίνδυνη αποστολή, που ίσως μόνο η αποστολή στο Αφγανιστάν τη ξεπερνά σε επικινδυνότητα.

  Από τότε, το μόνο που άλλαξε είναι ότι τέθηκε σε εφαρμογή ένα σχέδιο, το οποίο καλείται “σχέδιο φύλαξης” ενώ δεν είναι τίποτε άλλο από ένα “σχέδιο εποπτείας” των χώρων του ΑΠΘ και τίποτε παραπάνω, Εκ του αποτελέσματος, το πολυέξοδο αυτό σύστημα φύλαξης αποδεικνύεται αναποτελεσματικό. Φοιτητές και εργαζόμενοι φοβούνται να κυκλοφορήσουν στους χώρους του πανεπιστημίου ακόμη και μέρα μεσημέρι, να μην αναφερθούμε για μετά τη δύση του ήλιου. Χώροι οι οποίοι έχουν καταληφθεί από διακινητές και χρήστες ναρκωτικών και κάθε αλλού είδους παρανόμων και επικίνδυνων ανθρώπων. Και φαίνεται να μην ενδιαφέρεται κανείς.

  Το κείμενο λοιπόν της ΕΠ παραμένει επίκαιρο και αναμένει απάντηση, για αυτό σας το κοινοποιώ εκ νέου.

  Με εκτίμηση

  Χαράλαμπος Φείδας

  Ενωτική Πρωτοβουλία A.Π.Θ.

  http://enotikiauth.blogspot.gr

  Ακούει κανείς;

  16 Δεκεμβρίου 2013

  Το τελευταίο διάστημα εντάθηκε το φαινόμενο της παρουσίας ομάδων εξωπανεπιστημιακών, οι οποίες λυμαίνονται τους χώρους του ΑΠΘ και εμπορεύονται απροκάλυπτα ναρκωτικά στο φως της ημέρας, ανάμεσα στους φοιτητές μας, ανάμεσα σε όλους μας, εντείνοντας το αίσθημα ανασφάλειας που όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας νιώθουν τον τελευταίο καιρό στο χώρο που σπουδάζουν και εργάζονται.
  Ταυτόχρονα, διάφορες άλλες ενδοπανεπιστημιακές ομάδες επιδίδονται ανενόχλητες σε καταστροφές και βανδαλισμούς της περιουσίας του Πανεπιστημίου μας. Το χειρότερο όλων είναι ότι βίαιες ενέργειες αυτού του είδους φαίνεται να μην προκαλούν την άμεση αντίδραση ούτε της διοίκησης του πανεπιστημίου ούτε συλλογικών οργάνων ούτε του καθενός από εμάς, καθώς μοιάζει να έχουμε φτάσει στο σημείο να τις θεωρούμε μέρος του πανεπιστημιακού γίγνεσθαι, μιας καθημερινότητας από την οποία ολοένα αποξενωνόμαστε και την οποία παρατηρούμε ως θεατές.
  Η Ενωτική Πρωτοβουλία εξ αρχής θεώρησε και θεωρεί ως πρωτίστης σημασίας το θέμα της ασφάλειας και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών στους ακαδημαϊκούς χώρους, έχει καταθέσει σχετικές προτάσεις, και ζητά, για πολλοστή φορά, από τις πρυτανικές αρχές να απαντήσουν για την τύχη του περίφημου σχεδίου φύλαξης του ΑΠΘ, η εφαρμογή του οποίου είτε δεν άρχισε είτε απέτυχε, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος. Και, καθώς η καθημερινότητα που ζούμε δείχνει διαρκώς το χειρότερο πρόσωπό της, δεν ζητάμε μία ακόμη έκθεση προθέσεων και γενικών σχεδιασμών, αλλά τον απολογισμό των έως τώρα ενεργειών και την ανακοίνωση συγκεκριμένων άμεσων μέτρων.
  Ενωτική Πρωτοβουλία Α.Π.Θ.
  (H ανακοίνωση στον ιστόχωρο του ΕΣΔΕΠ: http://wp.me/p3qmiW-rX )

Βλέποντας 1 ανάρτηση (από 1 συνολικά)
 • Πρέπει να συνδεθείτε για να απαντήσετε σε αυτό το θέμα.