Απάντηση στον κ. Αντιπρύτανη για τις Εργολαβίες

Αρχική Συζητήσεις Διάλογος Απάντηση στον κ. Αντιπρύτανη για τις Εργολαβίες

Βλέποντας 1 ανάρτηση (από 1 συνολικά)
 • Συγγραφέας
  Αναρτήσεις
 • #1951
  glavinisglavinis
  Συμμετέχων

  Κύριε Αντιπρύτανη, αγαπητέ Γιάννη,
  Διάβασα με προσοχή τον απολογισμό σας για τις εργολαβίες. Αυτό που έχω να πω, σας το είχα πει και προεκλογικά στον Διάλογο-ΔΕΠ, συζητώντας με τον υποψήφιο τότε Πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλο. Να, λοιπόν, τι γράφατε τότε στο προεκλογικό σας site για το θέμα των εργολαβιών:
  «Το ΑΠΘ οφείλει να αντιμετωπίζει ισότιμα όλους τους εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ιδρύματος. Το εργολαβικό καθεστώς δεν είναι συμβατό με τις αρχές του δικαίου που το ΑΠΘ οφείλει να υπηρετεί. Κύριο μέλημα των νέων πρυτανικών άρχων θα πρέπει να είναι η επίλυση του προβλήματος σε συνεννόηση με την πολιτεία και η κάλυψη των πάγιων αναγκών του ΑΠΘ με μόνιμο προσωπικό, γεγονός το οποίο έκτος των άλλων θα ανακουφίσει και οικονομικά το Πανεπιστήμιο.»
  Στις 27.4.2010, ώρα 10:39 πμ, σας έγραφα στον Διάλογο: «Λυπάμαι αλλά αυτά που λέτε ή δεν είναι εφαρμόσιμα, ή δεν λένε την αλήθεια».
  Δεν ξέρω τί από τα δυο συνέβαινε τελικά. Δεν γνωρίζατε, άραγε, ότι δεν μπορούσατε να μονιμοποιήσετε κανέναν εργολαβικό, ούτε να πάρετε νέο μόνιμο προσωπικό για τις εργολαβικές δουλειές ή μήπως τα ξέρατε, πλην όμως λέγατε ψέματα στον κόσμο;
  Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα το βιώσαμε στο πετσί μας. Στην πραγματικότητα, η θητεία σας στη διοίκηση του ΑΠΘ υπήρξε μια πρόγευση τού τι θα ζήσουμε αν κυβερνήσετε με το κόμμα σας κάποια στιγμή και τη χώρα…
  Κι ύστερα, Γιάννη μου, με την προπαγάνδα δεν βάφονται αυγά! Ούτε καθαρίζεται, βέβαια, και το ΑΠΘ… Ένα παράδειγμα θα πω, που το επαναλαμβάνεις στην σελίδα 6 μετά τον Πρύτανη, ο οποίος πρώτος το διατυμπάνισε, πλην όμως το καθεύδον Συμβούλιο δεν μπήκε στον κόπο να του απαντήσει: σε αυτό οφείλεται, λέτε, το γεγονός ότι οι εργολαβικοί γίνανε εξαωρήτες. Εδώ τα ερωτήματα που πλανώνται είναι καυτά και περιμένουν απάντηση στο πλαίσιο του απολογισμού σας:
  – Είναι αλήθεια πως εσείς μετατρέψατε τις συμβάσεις σε εξάωρες αμέσως μετά την κρίση, στις αρχές δηλαδή του 2013;
  – Είναι αλήθεια ότι το κάνατε για να χωρέσετε όλους τους εργολαβικούς στον περιορισμένο προϋπολογισμό που διαθέτατε;
  – Πόσοι εργολαβικοί δεν υπέγραψαν τότε και φύγανε;
  – Τί τις κάνατε τις θέσεις που μείνανε κενές; Είναι αλήθεια ότι τις αναπληρώσατε με νέους εργολαβικούς που προσλήφθηκαν τότε για πρώτη φορά, ως εξαωρήτες αυτή τη φορά;
  Τι έχετε να πείτε γι’ αυτά; Ποια είναι η αλήθεια;
  Η αλήθεια είναι, αγαπητέ Γιάννη, πως την περίοδο εκείνη είχατε την ευκαιρία να λύσετε ένα πρόβλημα που ταλάνιζε δεκαετίες το ΑΠΘ, όπως σας το ζητούσε σύμπασα η Πανεπιστημιακή Κοινότητα, πλην όμως δεν το κάματε. Επιλέξατε να μην το κάνετε. Σπαταλήσατε την μεγαλύτερη κρίση που γνώρισε το ΑΠΘ με την κατάληψη των 74 ημερών, υποχρεώνοντάς το να ζήσει μέχρι πρότινος μέσα στο σκουπίδι, μόνο και μόνο για να μην πάρετε εσείς τις δυσάρεστες αποφάσεις.
  Διότι, στην πραγματικότητα, κάνατε πολιτική στην Πρυτανεία, Γιάννη μου, κι όχι διοίκηση.

Βλέποντας 1 ανάρτηση (από 1 συνολικά)
 • Πρέπει να συνδεθείτε για να απαντήσετε σε αυτό το θέμα.