Γιατι τους καλύπτουμε????

Αρχική Συζητήσεις Διάλογος Γιατι τους καλύπτουμε????

Βλέπουν 6 αναρτήσεις - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
 • Συγγραφέας
  Αναρτήσεις
 • #950
  Marc AssaelMarc Assael
  Συμμετέχων

  Αγσπητέ κύριε Πρόεδρε του ΕΣΔΕΠ,

  μετα απο συζητήσεις με φίλους και συναδέλφους, που πιστευουν επίσης ότι ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΕΛΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙΣ ΑΥΓΑ, θα ήθελα να ρωτήσω ανοικτα:

  α) Γιατι καλύπτουμε τους διπλοθεσίτες και παίρνουν ίδιο μισθό με μας? Γιατι?

  β) Γιατί δεν υποστηρίζουμε την απόλυση των ΙΔΑΧ εφόσον μπήκαν χωρίς καμία κρίση ή αξιοκρατική διαδικασία? Γιατί?

  γ) Γιατί εξακολουθούμε και ανεχόμαστε Βοηθούς/Επιστημονικούς Συνεργάτες που 30 χρόνια δεν κατάφεραν να εκπονησουν Διδακτορική Διατριβή και πληρώνονται περίπου όσο κι εσεις? Γιατι?

  δ) Γιατι δεν προωθούμε την αξιοκρατία? Έχω μόνος αξιολογήσει προσωπικό ολοκλήρων τμημάτων στο εξωτερικό. Τι περιμένουμε?

  Μπορω να θεσω και πολλα αντίστοιχα αλλα ερωτήματα, αλλα αυτά θέλουν άμεσα απάντηση.  Μη μας απογοητευετε…

  Με εκτίμηση

  Μαρκος Ασσαελ

  ΥΓ/ Επειδη η συνήθη απάντηση ειναι “και ποιος είσαι εσυ?”, στην ιστοσελίδα μου υπάρχει ανηρτημένο πλήρες βιογραφικό με δημοσιεύσεις για το οποίο ειμαι και περήφανος (http://transp.cheng.auth.gr/   και “The Laboratory -> Team Leader”

   

  Prof. Marc J. Assael
  Chemical Engineering Department, AUTh
  tel 2310 996163 / 6937 158044 / EMail. assael@auth.gr

  #951
  Βασίλης ΓούναρηςΒασίλης Γούναρης
  Συμμετέχων

  Η απάντηση είναι πολύ απλή κ. Συνάδελφε. Τις αρχές τις αξιολόγησης και της ανάλογης ανταμοιβής δεν τις συμμερίζεται συνολικά η ελληνική κοινωνία μας και ειδικότερα οι συνάδελφοί μας.  Η  άρνηση αυτή μπορεί να παίρνει διάφορες μορφές: υπεράσπιση φίλων, γνωστών, αδυνάτων ή συμπατριωτών, συντεχνιακή αλληλεγγύη, πελατειακή λογική ή απλώς αδιαφορία για τα κοινά, όποτε δεν θίγεται κάποιος προσωπικά ή οικογενειακά. Όποια μορφή και να πάρει, το συμπέρασμα είναι το ίδιο. Η επάξια ανταμοιβή κατόπιν ιεράρχησης δεν φέρνει τόσο κύρος και ικανοποίηση όσο η λούφα, η πατρωνεία και η σελεμιά (παρασιτισμός). Ακόμη και στα ΑΕΙ

  #952
  Ελένη ΚασάπηΕλένη Κασάπη
  Συμμετέχων

  Για να συμμεριστουμε την συνδεση αξιολογησης και αμοιβών στα αει πρεπει να
  γινει πολυ μεγαλη προσπαθεια στην αξιολογηση των φοιτητών για τα δεπ να υπάρξει αντικειμενικότητα.
  Αυτό απαιτει αλλη κουλτουρα αξιολόγησης.
  Η καμπανια πρεπει να αρχισει για το θεμα αξιολογηση και κανονισμος απθ.

  Ελένη Κασάπη, καθηγήτρια μεταφρασεολογίας, EMUNI expert ENPI 2011, συντονίστρια για το ΑΠΘ της διμερούς συμφωνίας συνεργασίας ΑΠΘ και Πανεπιστημίου Νεμπράσκας, επιστημονικά υπεύθυνη της μετάφρασης και τεκμηρίωσης του αρχείου Ιωάννη Παπάφη, μέλος της εκδοτικής ομάδας περιοδικού iTi

  #974
  Λουκάς ΒλάχοςΛουκάς Βλάχος
  Συμμετέχων

  Πως θα αλλάξουμε την «κουλτούρα» ενός λαού (την αλλαγή αυτή δεν την χρειαζόμαστε μόνο για την αξιολόγηση και την αναγνώριση της αριστείας). Τι πρέπει να κάνουμε… θα γίνει μόνο με σεμινάρια, διαλέξεις και νόμους (που ούτως ή αλλιώς δε τηρούνται) ή χρειάζεται κάτι ποιο δραστικό; Ποιο είναι αυτό το άλλο και με δεδομένη την κατάσταση πώς να αρχίσουμε και από που; Για παράδειγμα θα ήταν μια αρχή η προσπάθεια μας να φύγουν από το ΑΠΘ οι κομματικές παρατάξεις και να διαλυθούν οι οργανωμένες κομματικές (όχι ακαδημαϊκές)  ομάδες;

  Λουκάς Βλάχος

  #986
  Marc AssaelMarc Assael
  Συμμετέχων

  Στα ερωτήματα που εθεσα, οι απαντήσεις δεν ειναι καθόλου πολύπλοκες – απεναντίας πολυ απλές.

  α) οι Προεδροι των Τμημάτων να υπογραψουν οτι δεν υπάρχουν διπλοθεσίτες στα τμήματα τους!

  β) Οι ΙΔΑΧ να φυγουν – τοσο απλά

  γ) Οι Βοηθοί/Επιστημονικοί Συνεργάτες, να ακολουθήσουν – φτάνει πια!!! έλεος!!

  δ) Η αξιοκρατία δεν έχει καμία σχεση με αξιολόγηση. Να σταματησουμε τις δικαιολογίες. Όταν κάνεις αίτηση σε ενα αμερικάνικο πανεπιστημιο, το βιογραφικό σου κοιτούν πρωτα..

  Για όλα τα ανωτέρω χρειάζεται ενα πράγμα, ενας ΙΣΧΥΡΟΣ ΕΣΔΕΠ! όχι πολιτικός, ούτε διπλωμάτης, ενας ξακάθαρος, αξιοκρατης ισχυρός ΕΣΔΕΠ! τον εχουμε?? ως τωρα λιγα βλεπω..

  Εξακολουθω και περιμένω απαντήσεις ή ενέργειες..

  Prof. Marc J. Assael
  Chemical Engineering Department, AUTh
  tel 2310 996163 / 6937 158044 / EMail. assael@auth.gr

  #991

  Αγαπητέ κ. Ασαέλ,
  Στα ζητήματα που θέσατε πιστεύω ότι ως ΕΣΔΕΠ πρέπει να απαντήσουμε θεσμικά: Η νομοθεσία για τις προσωποπαγείς θέσεις βοηθών και επιστημονικών συνεργατών χρονολογείται από το 1990 περίπου, αυτή για τους ΙΔΑΧ από το 2006, νομίζω. Εννοείτε ότι πρέπει να ζητήσουμε την τροποποίησή της; Πιστεύω ότι δεν θα οδηγήσει πουθενά αυτό το αίτημα. Όμως, μπορούμε να ζητούμε οι εργαζόμενοι αυτοί να ασκούν τα καθήκοντα που προσδιορίζονται από το νομοθετικό πλαίσιο των θέσεων που κατέχουν και όχι κάποια άλλα. Συμφωνώ απολύτως ως προς το ότι οι πρόεδροι και οι κοσμήτορες, όπως και ο πρύτανης, πρέπει να ασκούν τις προβλεπόμενες από τον νόμο αρμοδιότητες ελέγχου.
  Επίσης, συμφωνώ με την Ελένη Κασάπη ότι απόλυτη προτεραιότητα έχει η σύνταξη του οργανισμού και του εσωτερικού κανονισμου, κι αυτή η διαδικασία καθυστερεί, πολύ, πάρα πολύ.
  Μιχάλης Χρυσανθόπουλος

Βλέπουν 6 αναρτήσεις - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
 • Πρέπει να συνδεθείτε για να απαντήσετε σε αυτό το θέμα.