για την απεργία

Αρχική Συζητήσεις Διάλογος για την απεργία

Βλέπουν 2 αναρτήσεις - 1 έως 2 (από 2 συνολικά)
 • Συγγραφέας
  Αναρτήσεις
 • #1592
  Hara CharalambousHara Charalambous
  Συμμετέχων

  Μου αρέσει να θεωρώ τον εαυτό μου δημόσιο λειτουργό. Ο πρωταρχικός μου ρόλος να σκέφτομαι και να οδηγώ και τους μαθητές μου να σκέφτονται. «Απεργία» για εμάς προσδιορίζεται και γίνεται αντιληπτή ως άρνηση διδασκαλίας. Αυτοακύρωση. Αρνούμαι να το πράξω. Τη Τρίτη το πρωί συναντώ —και ανυπομονώ για αυτή τη συνάντηση—τους πρωτοετείς μας.

  Τη περασμένη Τετάρτη, ημέρα απεργίας είδα τους συναδέλφους μου (ανάμεσα σε αυτούς και κάποιοι που υπερψήφισαν εμφατικά την απεργία ) στα γραφεία τους να είναι δάσκαλοι.
  Δεν θα κοροιδέψω κανέναν αυτήν την εβδομάδα ούτε συμβολικά ούτε πραγματικά. Τη Δευτέρα και τη Τρίτη αλλά και τις άλλες μέρες του χρόνου θα επιμείνω να είμαι πανεπιστημικός δάσκαλος.

  Δε ξέρω πόσοι συμμερίζονται τις απόψεις μου. Οι 82 που υπερψήφισαν την απεργία, μάλλον όχι. Η συμβουλευτική ηλεκτρονική διαβούλευση με ερώτημα « απεργία» θα βοηθούσε να ξεκαθαριστεί το κλίμα.

  #1593
  Βασίλης ΓούναρηςΒασίλης Γούναρης
  Συμμετέχων

  Οι ηλεκτρονικές διαβουλεύσεις είναι απαραίτητες και μάλιστα εκ των προτέρων. Καλό θα ήταν η ΓΣ να γνωρίζει το “κλίμα” στο Ίδρυμα για να ξέρει ποια απήχηση θα έχουν οι αποφάσεις της. Αυτό λέει η κοινή λογική, την οποία υπηρετεί η Ενωτική Πρωτοβουλία. Η κυριαρχία της ΓΣ βολεύει αφάνταστα την επικράτηση των παρατάξεων που διαθέτουν κομματική βάση και πειθαρχία αλλά όχι την ουσία της δημοκρατίας. Το καταστατικό το ΔΣ όπως και πολλών άλλων πολυμελών συλλόγων συντάχθηκε σε μια εποχή που οι Η/Υ δεν δεν ήταν P/C. Τώρα έχουμε όλοι από έναν σε κάθε γραφείο μας. Καλό είναι και ο ΕΣΔΕΠ να προσαρμοστεί. Οι νεότεροι δεν γοητεύονται από τα τερτίπια των κομματικών εγκάθετων, δεν αναπολούν τα καπνισμένα αμφιθέατρα της δεκαετία του 70, αγνοούν την απεργία των 100 ημερών και τον Ν.815. Θέλουν όμως να έχουν “λόγο”. Αλλά ο “λόγος” τους είναι πλέον ηλεκτρονικός χωρίς να είναι λιγότερο δημοκρατικός.

Βλέπουν 2 αναρτήσεις - 1 έως 2 (από 2 συνολικά)
 • Πρέπει να συνδεθείτε για να απαντήσετε σε αυτό το θέμα.