Ημερίδες … και σκουπίδια…

Αρχική Συζητήσεις Διάλογος Ημερίδες … και σκουπίδια…

Βλέπουν 2 αναρτήσεις - 1 έως 2 (από 2 συνολικά)
 • Συγγραφέας
  Αναρτήσεις
 • #1871
  Λουκάς ΒλάχοςΛουκάς Βλάχος
  Συμμετέχων

  Επιστολή από ένα συνάδελφο…
  σήμερα το πρωί 9-11 αναγκάστηκα να κάνω μάθημα στην (Γενικά Μαθηματικά ΙΙΙ) στην Α2, ανάμεσα σε σκουπίδια. Η ύπαρξη των σκουπιδιών σε αίθουσα πανεπιστημιακής διδασκαλίας με προσβάλει προσωπικά, προσβάλει τους φοιτητές και προσβάλει τον ακαδημαΙκό χώρο. Επί του πρακτέου, η ύπαρξη σκουπιδιών μέσα στην αίθουσα επηρεάζει καταλυτικά την ποιότητα της ακαδημαϊκής διδασκαλίας.
  Είναι, δυστυχώς, επαγγελματική μας υποχρέωσή να εργαζόμαστε σε αίθουσες και αμφιθέατρα με συνθήκες υγιεινής που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία την δική μας και των φοιτητώ μας. Προσωπικά, εάν τα παιδιά μου αναγκάζονταν να κάνουν μάθημα σε τέτοιες συνθήκες θα είχα κινηθεί νομικά εναντίων των υπευθύνων. Ευτυχώς είναι ακόμη μικρά…
  Είναι ακαδημαϊκή και ηθική μας υποχρέωση να προσαρμόσουμε το επίπεδο διδασκαλίας ευθέως ανάλογα με την τραγική κατάσταση του χώρου μας. Τότε θα είμαστε ειλικρινείς απέναντι στην κοινωνία που μας πληρώνει και απαιτεί από εμάς να την οδηγήσουμε σε ένα καλύτερο αύριο, γιατί δεν θα τους έχουμε κρύψει την πραγματική κατάσταση που βιώνουμε.
  Εάν δεν το πράξουμε, θα συνεχίσουμε να είμαστε συνένοχοι στην αποσύνθεση του ακαδημαϊκού χώρου στην χώρα μας. Πληροφορώ εσάς, όπως πληροφόρησα και τους φοιτητές, ότι είναι πραγματικά η τελευταία φορά που γίνομαι συνένοχος στην ντροπιαστική αυτή κατάσταση.

  Το στέλνω στον κ. Μπένο που μας φροντίζει τόσο…

  Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,

  στο πλαίσιο των μαθημάτων «Οικονομία της Υγείας», «Σεμινάριο Πολιτικής Υγείας και Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας» & «Σεμινάριο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών Οικονομικού και Ιατρικού Τμήματος ΑΠΘ και σε συνεργασία με το Κίνημα των Λαών για την Υγεία διοργανώνεται Ημερίδα με θέμα «Υγεία: αναφαίρετο δικαίωμα ή εμπορεύσιμο αγαθό;»

  Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014, στο Μεγάλο Αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής ΑΠΘ και ώρα 18:00 – 22:00

  Συντονισμός: Αλέξης Μπένος,
  Καθηγητής Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΑΠΘ

  Λουκάς Βλάχος

  #1872
  Λουκάς ΒλάχοςΛουκάς Βλάχος
  Συμμετέχων

  Και η εικόνα…

  Attachments:

  Λουκάς Βλάχος

Βλέπουν 2 αναρτήσεις - 1 έως 2 (από 2 συνολικά)
 • Πρέπει να συνδεθείτε για να απαντήσετε σε αυτό το θέμα.