Η "ανθρωποφαγία" των social medias και η πρόκληση του νέου ΕΣΔΕΠ

Αρχική Συζητήσεις Διάλογος Η "ανθρωποφαγία" των social medias και η πρόκληση του νέου ΕΣΔΕΠ

Βλέπουν 3 αναρτήσεις - 1 έως 3 (από 3 συνολικά)
 • Συγγραφέας
  Αναρτήσεις
 • #1033
  glavinisglavinis
  Συμμετέχων

  Επειδή στο συνδικαλισμό, που είναι μια πολιτική κατά βάση δραστηριότητα, το φαίνεσθαι είναι πολύ σημαντικότερο τού είναι και πάντως, ως γνωστόν, επικοινωνώ άρα υπάρχω, ο νέος ΕΣΔΕΠ θα κάνει τη διαφορά σε σχέση με τον παλαιό αν καταφέρει να επιβάλει ένα νέο μοντέλο διαλόγου μεταξύ των μελών του στο καινούργιο του site. Η Πανεπιστημιακή Κοινότητα είναι έτοιμη γι’ αυτό. Μπορεί να μην αντιδρά ή να συμμετέχει, όμως παρακολουθεί και επιδοκιμάζει το νέο όταν το συναντά, κυρίως δε τις απόψεις που έχουν κάτι να πουν. Η κοινωνία σήμερα είναι πολύ πιο έτοιμη να ασπαστεί ριζοσπαστικές ιδέες και να δεχθεί ριζοσπαστικές προτάσεις απ’ ό,τι αυτοί που την κυβερνούν ή τη διοικούν. Τις ρουφά σαν οξυγόνο. Και η δική μας κοινότητα, με τον ίδιο τρόπο αντιδρά. Οι ιδέες κερδίζουν πάντοτε. Ο νέος ΕΣΔΕΠ διαθέτει ένα μοναδικό δικό του εργαλείο για να τις προβάλλει και να τις δοκιμάσει, σ’ ένα κλίμα απαλλαγμένο από τις ανθρωποφαγικές τάσεις που επικράτησαν στο ηλεκτρονικό μονοπώλιο του Διαλόγου-ΔΕΠ, με αποτέλεσμα τίποτε νέο να μην μπορεί να γεννηθεί πλέον εκεί.

  Αφορμή παίρνω από ένα άρθρο της σημερινής Καθημερινής, από το οποίο δανείστηκα το θέμα αυτής της ανάρτησης:

  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_19/05/2013_499625

  #1045

  Το νέο site του ΕΣΔΕΠ είναι πράγματι μια ευκαιρία για να αλλάξει σελίδα ο διάλογος ανάμεσα στα μέλη ΔΕΠ του ΑΠΘ. Μέχρι στιγμής όμως κάποιες συνδικαλιστικές παρατάξεις αδιαφορούν γι αυτόν ενώ πολλοί συνάδελφοι δεν τον γνωρίζουν ή δεν τον έχουν συνηθίσει ή δεν έχουν τον χρόνο και την επιθυμία να πάρουν μέρος σε τέτοιου είδους διαλόγους. Το γεγονός ότι πρέπει να το σκεφτείς για να μπεις στην ιστοσελίδα ενώ τα μηνύματα του Διαλόγου-ΔΕΠ έρχονται στην ηλεκτρονική μας θυρίδα αποτελεί μια επιπλέον κίνηση που κάποιοι δεν κάνουν εύκολα. Τι μπορούμε να κάνουμε για να τον προωθήσουμε; Έχει σταλεί το λινκ σε όλα τα μέλη ΔΕΠ καθόσον αρκετοί δεν συμμετέχουν στο Διάλογο-ΔΕΠ; Μήπως θα πρέπει να τεθεί άμεσα ένα θέμα για διαβούλευση και ψηφοφορία για να ανάψουν τα αίματα; Καθώς το θέμα για διαβούλευση πρέπει να το αποφασίσει το ΔΣ του ΕΣΔΕΠ, μπορούμε να κάνουμε εδώ προτάσεις.
  Βενετία Αποστολίδου

  #1058
  Ελένη ΚασάπηΕλένη Κασάπη
  Συμμετέχων

  Καλό είναι να χρειάζεται να σκεφτείς πριν μπεις στην διαδικασία οποιουδήποτε διαλόγου.

  Τα μηνύματα του εσδεπ καλώς δεν ερχονται άμεσα στην λογαριασμό μας, ωστόσο εμμέσως έρχονται στον λογαριασμό μας με την ανακοίνωση που λαμβάνουμε και
  κλικάροντας φτάνουμε στο νέο κείμενο [αρκει να μην χανουμε την προσβασιμότητα λογω γραμματοσειρων].

  Δεν είναι αμελητέα η κατάθεση προβληματισμου στον διάλογο εσδεπ, πάντα τα κοιτάζουμε αυτά με συγκριτική μεθοδο [πχ ποσοι ειναι γραμμενοι στον διαλογο εσδεπ και ποσοι εκφραζονται με ποστ].

  Αν ο ΕΣΔΕΠ δεν κανει εμφανη την παρουσία του οταν τιθενται θεματα καθημερινότητας [ας πουμε καθε 2 βδομαδες] ή αν δεν ανταποκρινεται έμπρακτα ο ΕΣΔΕΠ ή εστω μελη του οταν τίθενται θεσμικά ζητήματα, τοτε δεν θα ισχυροποιηθεί ποτε στην συνειδησή των συναδελφων το μεσο αυτο επικοινωνίας.

  Αρα, Βενετία η πρόταση για θεματα και ψηφοφορια ειναι πολύ σχετική με την δική μου πιο υπόθεση αλλα για να μπει ενα θεμα σε ψηφοφορια ροηγουμενως θελει:
  1. γενική αναγνωριση ενδιαφεροντος
  2. καμπανια
  3. θαρρος στην εκφραση γνωμης κατα την καμπανια

  Ελένη Κασάπη, καθηγήτρια μεταφρασεολογίας, EMUNI expert ENPI 2011, συντονίστρια για το ΑΠΘ της διμερούς συμφωνίας συνεργασίας ΑΠΘ και Πανεπιστημίου Νεμπράσκας, επιστημονικά υπεύθυνη της μετάφρασης και τεκμηρίωσης του αρχείου Ιωάννη Παπάφη, μέλος της εκδοτικής ομάδας περιοδικού iTi

Βλέπουν 3 αναρτήσεις - 1 έως 3 (από 3 συνολικά)
 • Πρέπει να συνδεθείτε για να απαντήσετε σε αυτό το θέμα.