Η μυρωδιά της ψήφου

Αρχική Συζητήσεις Διάλογος Η μυρωδιά της ψήφου

Βλέποντας 1 ανάρτηση (από 1 συνολικά)
 • Συγγραφέας
  Αναρτήσεις
 • #1905
  glavinisglavinis
  Συμμετέχων

  Μπορεί, άραγε, να μεταφερθεί τόσο εύκολα η γνωστή θεωρία του Χαρίλαου Φλωράκη στις πρυτανικές εκλογές; Διότι, ναι μεν η ΨΗΦΟΣ συναδέλφων που δεν πιστεύουν απαραιτήτως τα ίδια πράγματα μ’ εμάς παρά το γεγονός ότι μας ψηφίζουν προσμετράται το ίδιο με τις ψήφους εκείνων που μας στηρίζουν σε μια πορεία μεταρρύθμισης του Πανεπιστημίου που πάμε να διοικήσουμε, όμως η ΣΤΗΡΙΞΗ συναδέλφων που και σήμερα ακόμη στέκονται απέναντι στη μεταρρύθμιση είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα, διότι θέτει πολλά ερωτηματικά κατά πόσον μπορούμε πράγματι να υλοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις συμμαχώντας με αντιμεταρρυθμιστές.

  Καλούνται, λοιπόν, ο αξιολογότατος υποψήφιος συνάδελφος και η Συσπείρωση που τον πλαισιώνει και τον στηρίζει (δικαίωμά του και δικαίωμά της αναφαίρετο) να δώσουν εξηγήσεις, σε όλους εμάς που παλαίψαμε για τη μεταρρύθμιση και που καλούμαστε να ψηφίσουμε σε λίγες μέρες, για ποια μεταρρύθμιση θα παλαίψουν αυτοί εφόσον εκλεγούν. Για την ίδια μεταρρύθμιση; Δεν μπορεί. Θα υπηρετήσουν, άραγε, μια μεταρρύθμιση που κατήγγειλαν και προσέβαλαν ως προδήλως αντισυνταγματική;;;

  Κατά τα λοιπά, αν και δεν ξέρω πόση σημασία έχει να το διαψεύσω, διότι μάλλον με υπερτιμούν όσοι διαδίδουν τέτοιες φήμες, προσωπικά δεν στηρίζω κανέναν. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν ψηφίζω.

  STRESS TEST

  Τέλος, θέλω να επαναλάβω κάτι που έγραψα πολλές φορές στο παρελθόν υποστηρίζοντας τη μεταρρύθμιση του νέου νόμου πλαισίου. Αυτή η μεταρρύθμιση είναι σωστή, έχει όμως ένα πρόβλημα. Στηρίζεται εξ ολοκλήρου σε μια παραδοχή, που ενδεχομένως να αποδειχθεί εσφαλμένη: ότι θα βρει όλους αυτούς τους ανθρώπους που χρειάζεται θεσμικά για να την υπηρετήσουν σωστά. Και ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι μαζί θα παίζουν το παιγνίδι της μεταρρύθμισης και όχι της κουβέρτας στην καλύτερη περίπτωση ή της μπάλας στην κερκίδα στη χειρότερη. Αυτή η παραδοχή δοκιμάστηκε σοβαρά μέχρι τώρα. Στις επικείμενες πρυτανικές εκλογές, θα υποστεί το πιο κρίσιμο stress test στη σύντομη ιστορία της. Και την ευθύνη θα φέρουν αποκλειστικά όσοι διαμόρφωσαν με τρόπο προβλέψιμο τις συνθήκες διεξαγωγής του πειράματος. Οι φιναλίστ, όμως, έχουν ακόμη στη διάθεσή τους λίγες μέρες για να μας εκπλήξουν. Διότι ο αγώνας που διεξάγουν κι αυτοί μέχρι τώρα είναι τόσο προβλέψιμος. Ας σταματήσουν να παίζουν με τους παλιούς όρους ένα νέο παιγνίδι.

Βλέποντας 1 ανάρτηση (από 1 συνολικά)
 • Πρέπει να συνδεθείτε για να απαντήσετε σε αυτό το θέμα.