Κοινωνική πολιτική

Αρχική Συζητήσεις Διάλογος Κοινωνική πολιτική

Βλέπουν 4 αναρτήσεις - 1 έως 4 (από 4 συνολικά)
 • Συγγραφέας
  Αναρτήσεις
 • #988
  kalogeraskalogeras
  Συμμετέχων

  Τον τελευταίο χρόνο η πρόσβαση στους ορόφους του ΝΚΦΣ έχει καταστεί μαρτύριο για πολλούς από τους συναδέλφους με κινητικά προβλήματα αλλά και προβλήματα όρασης. Φοιτητές με ειδικές ανάγκες είχαν αποκλειστεί στην άρχή του εαρινού εξαμήνου από την παρακολούθηση των μαθημάτων. Συνάδελφοι αναγκόζονταν να τους συναντούν στο εισόγειο του κτιρίου για να συνενοηθούν μαζί τους.

  Εδώ και δύο εβδομάδες και πάλι τα δύο ασανσέρ είανι ακινητοποιημένα.

  Η επαφή μου με την τεχνική υπηρεσία όπως με συμβούλεψε ο κ. Μυλόπουλος ήταν απογοητευτική. Ο υπεύθυνος υπάλληλος έλειπε σε άδεια (!) και κανείς δεν μπορούσε να με ενημερώσει πότε θα λειτουργούν και πάλι τα ασανσερ. Σήμερα πάντως ο υπάλληλος με πληροφόρησε αφού υποσχέθηκα να καλέσω τα κανάλια ότι έχει δρομολογηθεί η διαδικασία και ότι θα λειτουργούν τα ασανσερ. Ο ίδιος δεν ήταν ενημερωμένος όπως μου είπε γιατί έλειπε σε άδεια. (αρχικά μου είπε άλλα περί υψηλής δαπάνης κλπ).

  Μήπως θα ήταν καλή ιδέα να υπάρξει ένα χωριστό ταμείο έκτακτης ανάγκης που να χρησιμοποιείται σε ανάλογες περιπτώσεις; Τα 1000 ευρώ για το ασανσέρ είναι δύσκολο να βρεθούν;

  Μήπως επίσης  θα πρέπει να υπάρχει τακτικός έλεγχος προσβασιμότητας στα κτίρια και στους ορόφους. Δεν έχει η επιτροπή μέλη από όλες τις Σχολές. Απλά να ενημερώνονται από τους συντηρητές. Μήπως θα πρεπει να ευαισθητοποιηθούμε; Μήπως μας λείπει η ευαισθησία;

  Η απάντηση ότι δεν υπάρχουν λεφτά δε μου αρκεί. Τη βρίσκω υποκριτική,

  Όπως υποκριτική βρίσκω και την απάντηση ότι μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα οι διακινητές ναρκωτικών διότι δεν επεμβαίνουν οι αρμόδιες αρχές.

  Υπάρχει βούληση να σταθούμε στα πόδια μας ως ΑΠΘ; Ποιος θα βγάλει την καυτή πατάτα από τα κάρβουνα;

  Σήμερα με πληροφόρησαν ότι η Χρυσή Αυγή απείλησε να επέμβει στις εξετάσεις γλωσσομάθειας και να ελέγξει τα διαβατήρια όσων συμμετέχουν. Ενημερώθηκε η Πρυτανεία. Ακόμα όμως και η απειλή δείχνει το θράσσος και τη διάθεση να τεστάρουν τα όρια της ανεκτικότητάς μας. Θα το επιτρέψουμε; Θα τα επιτρέψουμε όλα αυτά;

  #989
  Βασίλης ΓούναρηςΒασίλης Γούναρης
  Συμμετέχων

  Αγαπητέ συνάδελφε, θα θυμάστε πως ήταν κάποτε στο στρατό. Τίποτε δεν λειτουργούσε (εκτός από τον οπλισμό). Για τίποτε δεν υπήρχαν χρήματα. Χαρτί (κάθε είδους), καρμπόν ακόμη και γραφομηχανές φέρναμε από το σπίτι. Εκεί βαδίζουμε.  Πριν από το Πάσχα πλήρωσα 40 ευρώ για τις μπαταρίες του UPS, αφού το κουβάλησα ο ίδιος (15κιλο) στη γωνία Π.Πατρών και Εγνατίας. Ο εκτυπωτής μου δεν έχει γραφίτη. Εκτυπώσεις μιας όψεως δεν κυκλοφορούν πουθενά. Ως διευθυντής τομέα κάνω mapping την τουαλέτα του σπουδαστηρίου, αφού καθαρίστρια έχουμε να δούμε στο χώρο αυτό οκτώ μήνες. Οι σουβάδες πέφτουν εντός και εκτός του νέου κτηρίου της ΦΛΣ.  Τα ασανσέρ είναι ένα ακόμη σύμπτωμα.  Δυστυχώς δεν ξέρουμε αν υπάρχει λύση. Αν υπάρχει όμως, σίγουρα αυτή προϋποθέτει πολλές αλλαγές. Στο σπουδαστήριο του Τομέα μας πχ πληρώνουμε εδώ και πολλά χρόνια φοιτητές για το κρατούν ανοιχτό τα απογεύματα, ενώ το προσωπικό των βιβλιοθηκών του τμήματος είναι υπέρ-αρκετό. Απλώς δεν επιθυμούν βάρδιες σε άλλα σπουδαστήρια. Τα χρήματα που θα περίσσευαν θα ήταν σίγουρα αρκετά για να πάρουμε μερικά γραφικά. Όμως θα ήταν δυσαρεστημένοι τόσοι οι ΙΔΑΧ όσο και οι φοιτητές. Στο ίδιο μοτίβο ενδεχομένως μπορούν να γίνουν μεταβολές και οικονομίες σε ευρύτερη κλίμακα, ώστε να σώσουμε πχ τα ασανσερ με τίμημα κάποιες εκδηλώσεις.  Δεν βλέπω όμως προθυμία από τους ανθρώπους, από τους συναδέλφους. Δεν είναι μόνον θέμα πρυτανικών αρχών. Δεν υπάρχει συναντίληψη. Ίσως είναι περισσότεροι αυτοί που επιθυμούν την επαναφορά    της προτεραίας παρά τη δραστηριοποίηση προς μια άλλη πορεία. Όλο και περισσότερο βλέπω γύρω μου (και στο ΑΠΘ) ανθρώπους που “κάνουν αντίσταση”, με διαφορετικά κίνητρα, ώστε να καταρρεύσει κάθε δυνατότητα μεταβολής. Και θλίβομαι.

  #995
  kalogeraskalogeras
  Συμμετέχων

  Συμφωνώ με όσα λέτε και τα ζω κάθε μέρα. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να υπάρχουν προτεραιότητες στη διοίκηση ενός Ιδρύματος και σχέδια για περιπτώσεις όπως αυτές που ζούμε ιδιαίτερα φέτος.
  Η αδυναμία να οργανωθεί με οποιονδήποτε άλλον τρόπο εκτός από αυτόν του να διαθέσει όπως στο παρελθόν πακτωλό χρημάτων για να λυθούν τα προβλήματα είναι λάθος.
  Η αναδιάρθρωση του προσωπικού και η επιλογή μηχανισμών παρακολούθησης της πορείας των διαδικασιών, η διαδικασία του επείγοντος πρέπει να είναι κομβικό σημείο της όποιας διοιήκησης του Ιδρύματος.
  Τα πολλά χρήματα που το κράτος διέθετε στο παρελθόν και που πήγαιναν από δω και από κει είχαν ως μοναδικό αποτέλεσμα την επίφαση λειτουργίας. Η λύση είναι η αναδιάρθρωση και η οργάνωση. Δεν μπορεί να χαλάει το ασανσέρ για παράδειγμα και να περιμένεις να γυρίσει ο υπεύθυνος υπάλληλος από την άδεια του (όχι ο συντηρητής αλλά αυτός που θα τηλεφωνήσει το συντηρητή!).
  Προβληματίζομαι ιδιαίτερα καθώς την Παρασκευή μου είπαν πως εργολαβικοί περίπου 30 δε θα υπογράψουν τις νέες συμβάσεις και ότι θα προσληφθούν 30 νέοι (Γραφείων κυρίως).

  #996

  Την τελευταία πληροφορία, Γιώργο, αφού επιβεβαιώσουμε την προέλευσή της, πρέπει να τη συζητήσουμε ως ΕΣΔΕΠ. Δεν είναι λύση. Αν υπάρχει πλεόνασμα χρημάτων ας δουλέψουν 8ωρο όσοι εργάζονται. Το θέμα είναι να «κλείσει» το σύστημα των εικονικών προσλήψεων κάποια στιγμή, όχι να δίνουμε νέες «υποσχέσεις».

  Μ. Χρυσανθόπουλος

Βλέπουν 4 αναρτήσεις - 1 έως 4 (από 4 συνολικά)
 • Πρέπει να συνδεθείτε για να απαντήσετε σε αυτό το θέμα.