Να καταθέσει στέφανο εις μνήμην…

Αρχική Συζητήσεις Διάλογος Να καταθέσει στέφανο εις μνήμην…

 • Αυτό το θέμα έχει 4 απαντήσεις, 3 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 7 έτη, 8 μήνες πριν από τον χρήστη glavinisglavinis.
Βλέπουν 5 αναρτήσεις - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
 • Συγγραφέας
  Αναρτήσεις
 • #1425
  glavinisglavinis
  Συμμετέχων

  Η σημερινή απόφαση (“αποφάσεις”) της Συγκλήτου του ΑΠΘ είχε κάτι από Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: “Να βρίσκεται -λέει- σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο απρόοπτων εξελίξεων”! Περισσότερο, όμως, θύμισε ανακοίνωση εκλιπόντος: Η Σύγκλητος αποφάσισε -λέει- να κάνει τούτο, να κάνει κείνο, να κάνει τάλλο… Ξέχασε να αναφέρει το σπουδαιότερο: Να καταθέσει στέφανο εις μνήμην! …. Δημοσίου Πανεπιστημίου ετών 40 Μετά Πολίτευσιν!

  Το δε ομόφωνο (ε, καλά!) Ψήφισμα, που συνοδεύει τις αποφάσεις της Συγκλήτου rendezvous-στα-γουναράδικα-stop, έχει ακόμη πιο γούστο: με τον ήλιο τα βάζαμε, κύριε Υπουργέ μου, με τον ήλιο τα βγάζαμε, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε! Μέχρι που και τα ανομολόγητα ομολογεί σ’ ένα ξέσπασμα ειλικρίνειας θρηνούσης χήρας: “Τα Πανεπιστήμια -λέει- δεν δομούνται ούτε στελεχώνονται με προσωπικό κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο με αυτόν της δημόσιας διοίκησης.” Έεεεεελα! Τι λε ρε παιδάκι μου! Σοβαρά, έτσι γινότανε; Τσ τσ τσ τσ!

  Το καλύτερο, το άφησα για το τέλος, συνάδελφοι: “Οι σχετικές ανάγκες του ΑΠΘ -λέει το σημείο 3 του Ψηφίσματος- έχουν ήδη συμπεριληφθεί στις καταστάσεις των προς κάλυψη θέσεων από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στις ανάγκες αυτές δεν έχουν συμπεριληφθεί οι 130 θέσεις φυλάκων, καθώς και 204 θέσεις καθαριότητας, που απαιτούνται προκειμένου να ανεξαρτητοποιηθεί το ΑΠΘ από τις αντίστοιχες εργολαβίες.”

  “Απαιτούνται”, κύριε Υπουργέ! Τις θέλουμε, λοιπόν, και αυτές, αγαπητέ Κυριάκο! Για να ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ (θα στοιχίσει κάτι παραπάνω, αλλά δε βαριέσαι…). Τις θέλουμε, λοιπόν, ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ: 130 θέσεις ΜΟΝΙΜΩΝ φυλάκων και 204 θέσεις ΜΟΝΙΜΩΝ καθαριστριών.

  Κρίμα που η Ενωτική Πρωτοβουλία ξέχασε να τις συμπεριλάβει στο ψήφισμά της…

  #1426
  mentzos
  Συμμετέχων

  Εύστοχες κάποιες από τις επισημάνσεις του Παναγιώτη.
  Δεν ξεκαθαρίζει όμως πού το πάει.
  Εγώ θα ξαναπώ αυτό που πιστεύω: Το ελληνικό κράτος ούτε είναι έτοιμο, ούτε το συμφέρει να απεμπλακεί πλήρως από τη Δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση. Άλλωστε ελάχιστα κράτη το έχουν πραγματοποιήσει.
  Αυτό που ζητάει -αλλά δεν το έχει συνειδητοποιήσει και δεν ξέρει πώς θα το πετύχει, είναι να μεγιστοποιήσει το αποτέλεσμα ελαχιστοποιώντας το κόστος.
  Αλλά η γραμμή του ασφυκτικού ελέγχου και των τυφλών περικοπών, μόνο σε πρώτη ανάγνωση μειώνει το κόστος: ασφαλώς θα ελαχιστοποιήσει το αποτέλεσμα, άρα μεγιστοποιεί και το κόστος αφού δεν έχει νόημα να ξοδεύεις σε ένα πανεπιστήμιο που δεν κάνει τη δουλειά του.
  Για να μην βάλω στη συζήτηση τον τοπικό παράγοντα: το ΑΠΘ αποδίδει ισότιμο ή και καλύτερο έργο με το ΕΚΠ και το ΕΜΠ, όταν αυτά λειτουργούν με πολύ περισσότερο προσωπικό και κόστος ανά φοιτητή, μεταπτυχιακό, διδάκτορα, ερευνητικό αποτέλεσμα και ότι άλλο θέλετε.
  Η εγγύτητα, βλέπετε, στην εξουσία προσφέρει μια διαφορετική αντιμετώπιση: Ακόμη και ο Λακασάς, της Καθημερινής της Κυριακής χειρίστηκε με αξιοσημείωτη αβρότητα τον Πελεγρίνη…
  Έχω ξαναπεί ότι τα Πανεπιστήμια χρειαζονται πραγματική ανεξαρτησία και ελευθερία χάραξης της εκπαιδευτικής τους πολιτικής, πάντα στο πλαίσιο μιας αναλυτικής προγραμματικής συμφωνίας με την Πολιτεία, η οποία αφού αποφασίσει τί θέλει και τί μπορεί να δώσει στα Πανεπιστήμια, να τα αφήσει να πορευτούν με τις δυνατότητές τους. Εϊμαι βέβαιος ότι θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα Παιδείας, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, με μικρότερο από το σημερινό κόστος για την Πολιτεία.

  #1427
  Λουκάς ΒλάχοςΛουκάς Βλάχος
  Συμμετέχων

  Όχι άλλες μάχες χαρακωμάτων… επιτέλους και μια στρατηγική που μιλάει για «περικοπές» δαπανών και προσωπικού (από μας). Τα χρήματα από τα αποθεματικά της ΕΛΚΕ θα φαγωθούν γρήγορα όπως ξοδέψαμε και τα αποθεματικά από την Υπηρεσία Διαχείρισης της Πανεπιστημιακής Περιουσίας. Ας πει λοιπον κάποιος στη πρυτανεία και τη σύγκλητο ότι κουραστήκαμε από το Σεπτέμβριο του 2010 να είμαστε με πλήρη στολή μάχης για να πολεμήσουμε τους δεκάδες εχθρούς του ΑΠΘ. Το ΑΠΘ που «αξιολόγησε» τους υπαλλήλους και τους βγήκε «αρίστους» 10/10 όλους αν δεν κάνω λάθος… και γιαυτό δεν “περισσεύει” κανένας… Απλά θέλουμε και άλλους χίλιους σε διάφορες θέσεις, έχουμε πολύ κόσμο που περιμένει να «αξιολογήσουμε» ακόμα!

  Λουκάς Βλάχος

  #1430
  glavinisglavinis
  Συμμετέχων

  Με πλήρη εξάρτηση μάχης, είναι τα σωστά στρατιωτικά, Λουκά. Για να δικαιολογήσουμε και τα γαλόνια μας βρε αδελφέ… Σωστά το έβαλες, όμως. Είναι απίστευτο σε ποιο βαθμό αυτή η Πρυτανεία έχει εξαντλήσει την Πανεπιστημιακή Κοινότητα καλώντας την κάθε τόσο σε αναφορά τάγματος.

  Αγαπητέ Άρη. Κανείς δεν θα μας κλείσει. Αυτή τη δουλειά, την έχουμε αναλάβει μόνοι μας. Εργολαβικά. Άρωμα λουκέτου είχαν οι χθεσινές αποφάσεις και τα ψηφίσματα της Συγκλήτου. Και ισχυρές δόσεις προσευχής. Σε σημείο που να μου θυμίσουν τον περίφημο λόγο του Dany Devito στην ταινία Other People’s Money. Για απίστευτα περισσότερους από έναν λόγους:

  #1431
  glavinisglavinis
  Συμμετέχων


Βλέπουν 5 αναρτήσεις - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
 • Πρέπει να συνδεθείτε για να απαντήσετε σε αυτό το θέμα.