Σας παρακαλώ όχι άλλη κοροϊδία….

Αρχική Συζητήσεις Διάλογος Σας παρακαλώ όχι άλλη κοροϊδία….

 • Αυτό το θέμα έχει 2 απαντήσεις, 2 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 7 έτη, 7 μήνες πριν από τον χρήστη glavinisglavinis.
Βλέπουν 3 αναρτήσεις - 1 έως 3 (από 3 συνολικά)
 • Συγγραφέας
  Αναρτήσεις
 • #1509
  Λουκάς ΒλάχοςΛουκάς Βλάχος
  Συμμετέχων

  Οι Πρυτανικές Αρχές,

  “Όπως αναλύεται και τεκμηριώνεται στα αριθμ. 1679/16.09.2013 και 1676/16.09.2013 έγγραφά μας, το ΑΠΘ δεν έχει πλεονάζον προσωπικό, αντίθετα για την εύρυθμη λειτουργία του απαιτούνται επιπλέον υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων.”

  και η αλήθεια…

  “42 Τμήματα έχει το ΑΠΘ και 48 βιβλιοθήκες!!! Σε καμία σχολή (με εξαίρεση τη Νομική) δεν έχει γινεί συγχώνευση των βιβλιοθηκών… Όταν ένα πανεπιστήμιο δεν είναι σε θέση να συγχωνεύσει τις βιβλιοθήκες του, την εποχή που οι βιβλιοθήκες μεταφέρονται σταδιακά σε ψηφιακή ηλεκτρονική μορφή και συγκεντρώνονται σε νέες μορφές υπηρεσιών εμείς αδιαφορούμε. Η Επιτροπή Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το επιτελείο των άξιων βιβλιοθηκονόμων της κεντρικής βιβλιοθήκης έχει προτείνει τη συγχώνευση των βιβλιοθηκών. Την σταμάτησαν οι Κοσμήτορες και οι Πρόεδροι στα τμήματα…. Μέσα στο ίδιο πνεύμα, τα χρήματα για την αγορά βιβλίων σε έντυπη μορφή μοιράστηκαν και φέτος στα τμήματα (ψίχουλα πάλι ανά τμήμα) και στη συνέχεια κάθε μέλος ΔΕΠ παράγγειλε τα δικά του έντυπα βιβλία. Τα περιοδικά που προανέφερα αγοράζονται επίσης και σε έντυπη μορφή (τι σπατάλη χώρου και χρημάτων) και δεν τα ζητά κανένας τα τελευταία χρόνια, απλά γεμίζουν ράφια και κάθονται εκεί. Μερικές βιβλιοθήκες τμημάτων δεν έχουν αρκετό προσωπικό και τα έντυπα περιοδικά μένουν αζήτητα στη κεντρική βιβλιοθήκη. Η Επιτροπή Βιβλιοθήκης και η Κεντρική Βιβλιοθήκη έχουν προτείνει να ελαττωθούν δραστικά οι διανομές χρημάτων για έντυπη μορφή βιβλίων ανά τμήμα και για την αγορά έντυπης μορφής περιοδικών. Αλλά και εδώ το ίδιο σενάριο… οι κοσμήτορες και τα τμήματα δε θέλουν αλλαγές και η πρυτανεία δεν έχει καμία διάθεση να χαλάει καρδιές και να χάνει ψήφους …
  Συμπερασματικά, αν ένα πανεπιστήμιο δε μπορεί να συγκεντρώσει τις 48 βιβλιοθήκες σε 8 και να αλλάξει μερικές από τις συνήθεις κατασπατάλησης χρημάτων για έντυπες μορφές βιβλίων, δεν μπορεί να ζητά από την πολιτεία με ψηφίσματα να κάνει η πρυτανεία αξιολόγηση του προσωπικού και να σταματήσουν οι διαθεσιμότητες του διοικητικού προσωπικού… Αυτά που περιγράψαμε για τις βιβλιοθήκες ισχύουν και για τις γραμματείες που θα έπρεπε να συγχωνευτούν σε γραμματείες σχολών αλλά και στις γραμματείες των τομέων, των εργαστηρίων και των κλινικών που θα έπρεπε να συγκεντρωθούν σε μεγαλύτερες διοικητικές μονάδες.

  Λουκάς Βλάχος

  #1511
  glavinisglavinis
  Συμμετέχων

  Αδίκως κουραζόμαστε να αποδείξουμε κάτι που ΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ από τη συνδυασμένη ανάγνωση των τελευταίων κειμένων των Πρυτάνεων και των Κοσμητόρων μας.

  Ποιος είπε, λοιπόν, ότι η παρέμβαση της Πολιτείας δεν ήταν χρήσιμη; ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ότι, εν τέλει, ΔΙΑΘΕΤΑΜΕ ΕΠΑΡΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ! Μέχρι τώρα τουλάχιστον. Αυτό εν πάση περιπτώσει αναγνωρίζουμε σήμερα. Άλλα λέγαμε μέχρι τώρα, όμως.

  Στη συνημμένη επιστολή του προς τον Υπουργό, ο κ. Πρύτανης αναφέρει πως το προσωπικό που μάς χρειάζεται είναι 1096 ενώ διαθέτουμε μόνον 747, άρα θέλουμε ακόμη 349, μεταξύ των οποίων 44 για τις Φοιτητικές Εστίες (εκ των οποίων 10 ΠΕ, 20 ΔΕ, 10 ΥΕ, να τ’ αφήσω;), για να φτάσουμε στο απαιτούμενο γι’ αυτές προσωπικό των … 62 ατόμων, που είμαι βέβαιος πως ούτε το Ritz-Carlton New York δεν διαθέτει!

  Δείτε στο συνημμένο κείμενο του κ. Πρύτανη πόσες μονάδες κουβαλάμε σαν ΑΠΘ. Μ’ αυτές κάναμε, συνεπώς, το λογαριασμό, ο οποίος το μόνο που αποκαλύπτει είναι πως τελικά δεν θέλουμε ν’ αλλάξει απολύτως τίποτε. Θέλουμε να τα κρατήσουμε όλα ως έχουν, θα φτιάχναμε κι άλλα μαγαζούδια αν ήταν του χεριού μας, και ήδη ζητάμε από τον Έλληνα φορολογούμενο να συνεχίσει να μας τα πληρώνει και να τα στελεχώνει, διαφορετικά απειλούμε να βάλουμε λουκέτο στο Πανεπιστήμιό του.

  ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ

  Εάν πιστέψουμε το ψήφισμα των Κοσμητόρων, τότε στον αριθμό των 747 υπαλλήλων μας θα πρέπει να προσθέσουμε τους 180 εργολαβικούς που μαθαίνουμε ότι απασχολούμε στα γραφεία μας (παλαιότερα είχαμε περισσότερους), με αποτέλεσμα να απασχολούμε συνολικά 927 εργαζόμενους στη διοίκηση ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Θα αποκτήσουμε, άραγε, αν προσθέσουμε άλλους 170 σύμφωνα με τα νούμερα του Πρύτανη; Χωρίς να καταργήσουμε καμιά δομή; Χωρίς να συγχωνεύσουμε τίποτε; Ούτε καν τις μονάδες που φτιάξαμε εμείς χωρίς νομική προσωπικότητα τον καιρό της δανεικής ευφορίας; Ποια θεία εντολή επιβάλλει, άραγε, τον καιρό της απόλυτης κρίσης εν Ελλάδι το όλον ΑΠΘ να παραμείνει ως έχει;

  ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

  Το νόημα αυτού του σχολίου δεν είναι να διαψεύσει τις αρχές μας για να δικαιολογήσει την προτεινόμενη θέση σε διαθεσιμότητα ενός πρόσθετου αριθμού διοικητικών μας υπαλλήλων, πλέον των 80 περίπου που χάσαμε την τελευταία φορά. Είναι να αναδείξει ότι -χάρη στην πίεση που μας άσκησε η Πολιτεία- αποκαλυφθήκαμε πως ΕΙΧΑΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. Το είχαμε. Τι δεν είχαμε; Σωστή διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, αυτό δεν είχαμε. Αναδιάρθρωση δομών και επανακαθορισμό διαδικασιών. Αυτά δεν είχαμε. Αυτά, λοιπόν, τώρα θα πρέπει να τα αποκτήσουμε. Με τον σκληρό τρόπο με τον οποίο συνηθίζουμε να το κάνουμε εμείς οι Έλληνες.

  Αντ’ αυτού, τί ζητάμε; Κατ’ αρχήν διαμαρτυρόμαστε. ΔΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΗΚΑΜΕ, λέμε. Και διερωτώμαι: εμείς, γιατί δεν αξιολογήσαμε τις μονάδες μας; Πρέπει νάρθει η Πολιτεία να μας κάνει την αξιολόγηση; Ακριβώς αυτό, συνάδελφοι. Κι εδώ είναι που περνάμε στη δεύτερη γραμμή άμυνας, η οποία συνίσταται στο ότι δεν μας εγκρίθηκε -λέει- το πρόγραμμα μετά το … ροουντ μαπ. Να μας εγκριθεί το πρόγραμμα -λέει- για να κάνουμε την αναδιάρθρωση. Έτσι δεν μπορούμε να την κάνουμε. Έτσι, χωρίς πρόγραμμα. Που έλεγε κι η Ρεζάν. Ε Γιάννη; Αυτό δε μούγραφες στο Διάλογο; Ότι δεν κατεβαίνατε … έτσι, χωρίς πρόγραμμα;

  ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΛΕΚΤΟΡΕΣ

  Στο μεταξύ, πληροφορούμαστε από τα πρυτανικά κείμενα ότι είμαστε 2.108 καθηγητές και λέκτορες στο ΑΠΘ. Συμπληρώσαμε τρία χρόνια στη βαθύτερη κρίση που γνώρισε τα τελευταία 40 χρόνια η Ελλάδα και, παρά τις αποχωρήσεις πολλών συναδέλφων λόγω συνταξιοδοτήσεων (πολλές φορές πρόωρων), εμείς παραμένουμε αριθμητικά στα προ κρίσης επίπεδα, αυτά των αρχών του 2009, όταν μετρούσαμε περί τους 2220 συναδέλφους! Δύο χρόνια μετά, ήτοι στα τέλη του 2010, ήμασταν 2.180 και ένα χρόνο μετά, στα τέλη του 2011, ήμασταν 2.183. Άρα, λοιπόν, δεν έχει επέλθει μείωση διδακτικού προσωπικού και παρόλα αυτά εμείς αισθανόμαστε και στο επίπεδο αυτό υποστελεχωμένοι. Ανοργάνωτοι είμαστε, όχι υποστελεχωμένοι. Ορισμένα Τμήματα ή αντικείμενα μπορεί πράγματι να είναι. Απλά, και εδώ, φταίμε κι εμείς που δεν αναδιαρθρώσαμε τα προγράμματα σπουδών μας, ώστε να ανακατανήμουμε το προσωπικό μας, το οποίο αριθμητικά έμεινε το ίδιο, παρά τη βαθύτατη κρίση.

  #1514
  glavinisglavinis
  Συμμετέχων

  Εδώ θα βρείτε τα πρυτανικά κείμενα στα οποία αναφέρεται το προηγούμενο σχόλιό μου:

  http://www.auth.gr/news/anouncements/16271

  Και εδώ θα βρείτε το ψήφισμα των Κοσμητόρων:

  http://www.auth.gr/news/anouncements/16264

Βλέπουν 3 αναρτήσεις - 1 έως 3 (από 3 συνολικά)
 • Πρέπει να συνδεθείτε για να απαντήσετε σε αυτό το θέμα.