Συμβάσεις για την καθαριότητα????

Αρχική Συζητήσεις Διάλογος Συμβάσεις για την καθαριότητα????

Βλέπουν 7 αναρτήσεις - 1 έως 7 (από 7 συνολικά)
 • Συγγραφέας
  Αναρτήσεις
 • #997
  Λουκάς ΒλάχοςΛουκάς Βλάχος
  Συμμετέχων

  Συμβάσεις για την καθαριότητα????

  Από το κοσμήτορα της ΣΘΕ λάβαμε την παρακάτω επιστολή, πέρα από το τις σκέψεις που δημιουργεί η επιστολή του κοσμήτορα, θα ήθελα να μάθω γιατί δεν προχώρησε η υπογραφή των προσωρινών συβάσεων καθαρότητας ενώ προχώρησαν οι συβάσεις φύλαξης (θυρωρών) – υπαλλήλων γραφείων?

  Αγαπητοί Συνάδελφοι/σες

  Στο πλαίσιο των ενεργειών μας για την καθαριότητα στη Σχολή μας, οργανώνουμε μια ακόμη εθελοντική προσπάθεια καθαρισμού στα κύρια κτήρια της Σχολής (Κεντρικό ΦΜΣ, Βιολογίας/Φαρμακευτικής και Χημείας), την Τρίτη 14 Μαΐου 2013 μεταξύ 12:30 και 2:30 μ.μ. .
  Συντονιστές θα είναι οι Επόπτες των κτηρίων:
  – Κεντρικό κτήριο ΣΘΕ : ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής κ. Γεώργιος Κίτης. (τηλ. 2310- 998175, e-mail: gkitis@auth.gr)
  – Κτήριο Βιολογίας: ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος ( τηλ. 2310-998359, e-mail: thanpap@bio.auth.gr)
  – Χημείου (Κεντρικού + Νέου) : ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Χημείας κ. Αριστείδης Ανθεμίδης ( τηλ. 2310- 997826, e-mail anthemid@chem.auth.gr )
  Από την Δευτέρα το πρωί καθώς και την Τρίτη θα διανέμονται μαύρες σακούλες από τα θυρωρεία για να χρησιμοποιηθούν σε όλες της αίθουσες.
  Οι συγκεντρώσεις ορίζονται στις εισόδους των κτηρίων της Σχολής.
  Η προσπάθεια αυτή δεν έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα αλλά και ουσιαστικό και είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας.

  Καλούνται επίσης και οι ομάδες Φοιτητών που ενδιαφέρονται για την καθαριότητα των χώρων διδασκαλίας και μελέτης της Σχολής, να συνδράμουν στην παραπάνω προσπάθεια. Μπορούν να επικοινωνούν κι αυτοί με τους επόπτες των κτηρίων.

  Από την Κοσμητεία της ΣΘΕ

  Λουκάς Βλάχος

  #998
  Hara CharalambousHara Charalambous
  Συμμετέχων

  Γνωρίζουμε επίσημα ότι οι συμβάσεις καθαριότητας δεν προχώρησαν?
  είχα την εντύπωση ότι θα ξεκινούσαν μετά τις 15 του Μάη.

  Χ. Χαραλάμπους

  #999
  Λουκάς ΒλάχοςΛουκάς Βλάχος
  Συμμετέχων

  Χαρά καλημέρα και καλή εβδομάδα,
  Αυτό έμαθα εγώ (πιθανά να μην είναι σωστό) και η επιστολή του κοσμήτορα ενίσχυσε τις ανησυχίες μου.
  Λουκάς Βλάχος

  Λουκάς Βλάχος

  #1007

  Υπενθυμίζω απλώς το μήνυμα της Πρυτανείας από 25.04.13:

  Επιπλέον, θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι εντός των προσεχών ημερών αναμένουμε τη θετική απάντηση από την Ανεξάρτητη Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων και για την εργολαβία καθαριότητας ώστε να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο. Εκτιμούμε ότι μετά τις διακοπές του Πάσχα θα έχει αποκατασταθεί η ομαλή παροχή υπηρεσιών καθαριότητας σε όλους τους χώρους του Πανεπιστημίου.

  Ελπίζω να υπάρξει ενημέρωση το συντομότερο. Διαφορετικά, ας αναλάβει η Πρυτανεία να συντονίσει τις εθελοντικές προσπάθειες καθαρισμού… Όλοι αντιλαμβανόμαστε ποιες καταστάσεις θα δημιουργήσουν η άνοδος της θερμοκρασίας και οι ανοιξιάτικες νεροποντές.

  IDS

  #1097
  Giorgos Zografidis
  Συμμετέχων

  Η προκήρυξη (“διακήρυξη διαπραγμάτευσης”) για την καθαριότητα του Α.Π.Θ. δημοσιεύτηκε την Παρασκευή -με καθυστέρηση που οφείλεται σε πολλούς λόγους και οδήγησε σε δυσάρεστες καταστάσεις, η Πρυτανεία ολοκλήρωσε την πρώτη πράξη: http://et.diavgeia.gov.gr/f/auth/ada/ΒΕΝ846Ψ8ΧΒ-8ΦΑ

  Πρόκειται για τη μεταβατική (εν αναμονή της μεγάλης) σύμβαση, δίμηνη διάρκειας, πρακτικά ως το τέλος Αυγούστου -αν ξεκινήσει, το νωρίτερο, στις 10 Ιουνίου. Το αρχικό (προ μειοδοτικής προσφοράς) κόστος προβλέπεται στα 692.781,02 € [!] για τουλάχιστον 264 θέσεις 6ωρης εργασίας. Αν αφαιρεθούν όσα παίρνει πίσω η Πολιτεία (ΦΠΑ 130.000…) και το εργολαβικό κέρδος (50.000 €), το μηνιαίο εργοδοτικό κόστος είναι 970 € (λόγω προβλεπόμενης προσαύξησης 1,52 ανά κάθε εργαζόμενο, επί του αρχικού 638 €) και ο εργαζόμενος θα πληρώνεται καθαρά κάτι λιγότερο από 700 €. Δεν βλέπω πώς χωρά το κονδύλιο για υλικά καθαρισμού στα λοιπά έξοδα.

  Αλλά τα οικονομικά είναι το ένα σκέλος. Το άλλο, ίσως πιο σημαντικό για μας ως εργαζόμενους στους αναμένοντες καθαρισμό χώρους, είναι το είδος των προβλεπόμενων υπηρεσιών:

  Για όσους συναδέλφους δεν έχουν δει παλιότερους διαγωνισμούς καθαριότητας, αλλά έχουν ζήσει την όποια καθαριότητα εξασφάλιζαν και οι, με τα σημερινά κριτήρια, πολυτελείς παλιότερες συμβάσεις, αποκαλυπτικές είναι οι σελίδες (σ. 22 κ.ε.) όπου καταγράφεται το αντικείμενο της καθαριότητας. Ας δούμε ποιες είναι οι υποχρεώσεις του εργολάβου, τις οποίες ο ίδιος δεσμευτικά αναλαμβάνει και για τις οποίες πληρώνεται: από καθαρισμό επιφανειών τηλεφωνικών συσκευών και ραφιών και καθημερινή συμπλήρωση δοχείων σαπουνιού ώς βαθύ καθαρισμό πλακιδίων WC -ό,τι γινόταν μέχρι σήμερα!

  Μένει εμείς να δούμε την καθαριότητα στους χώρους που ζούμε και οι αρμόδιοι να ελέγχουν την τήρηση των υποχρεώσεων του εργολάβου προς τους εργαζομένους και προς το Α.Π.Θ.

  Γιώργος Ζωγραφίδης

  #1194
  Λουκάς ΒλάχοςΛουκάς Βλάχος
  Συμμετέχων

  Μπορείς συγχρόνως να στηρίζεις τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και να συνεργάζεσαι με το εργολάβο για τις προλήψεις, τις απολύσεις των καθαριστριών και των ανθρώπων στη «φύλαξη» … στο ΑΠΘ…. ναι μπορείς! Ας σταματήσουν τουλάχιστον οι υποκρισίες, τίποτα άλλο! Οι καθαρίστριες έπρεπε να δουλέψουν μέχρι την παρασκευή 14/6 … χτες έμαθαν ότι θα σταματήσουν και άγνωστο ποτέ θα αρχίσουν… ζήτησαν βεβαίωση απόλυσης για να συνεχίσουν στο ταμείο ανεργίας και δεν την πήραν… έχουν και αυτές οι γυναίκες οικογένειες συνάδελφοι!

  Λουκάς Βλάχος

  #1309
  Λουκάς ΒλάχοςΛουκάς Βλάχος
  Συμμετέχων

  Μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να το πάρει κανείς «συμβόλαιο για καθαριότητα δύο μηνών θα υπογράψει η πρυτανεία… Ιούλιο και Αύγουστο…». Τον Σεπτέμβριο βλέπουμε… θα μας μοιράσει σακούλες και απορρυπαντικά ο κ. Παυλίδης…

  Λουκάς Βλάχος

Βλέπουν 7 αναρτήσεις - 1 έως 7 (από 7 συνολικά)
 • Πρέπει να συνδεθείτε για να απαντήσετε σε αυτό το θέμα.