Τα οικονομικά του ΑΠΘ

Αρχική Συζητήσεις Διάλογος Τα οικονομικά του ΑΠΘ

Βλέποντας 1 ανάρτηση (από 1 συνολικά)
 • Συγγραφέας
  Αναρτήσεις
 • #1161
  Λουκάς ΒλάχοςΛουκάς Βλάχος
  Συμμετέχων

  Το ΑΠΘ είναι δημόσιο πανεπιστήμιο και τα οικονομικά του θα πρέπει να είναι φανερά σε όλους μας. Το ΣΙ όταν ενέκρινε τη διαχείριση του Τακτικού προϋπολογισμού έγραψε «Κατά συνέπεια, δεν κατέστη δυνατή η απόκτηση σφαιρική εικόνας των οικονομικών λειτουργιών όλων των φορέων διαχείρισης εσόδων του ΑΠΘ και, παράλληλα, φορέων που πραγματοποιούν δαπάνες για την κάλυψη αναγκών του Ιδρύματος (όπως είναι λ.χ. η Εταιρία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Ιδρύματος, η Επιτροπή Ερευνών και η Επιτροπή Κληροδοτημάτων).»
  http://www.auth.gr/council/docs/news_proypologismos.pdf
  Από τότε το ΣΙ (παρόλο που η πίεση της έγκαιρης έγκρισης του προϋπολογισμού παρήλθε) δεν παρέλαβε ποτέ αυτά που ζήτησε και εξακολουθεί να έχει περιορισμένη γνώση των οικονομικών του ΑΠΘ. Στο ΕΚΠΑ ο πρόεδρος του ιδρύματος θεώρησε ότι τα οικονομικά του ιδρύματος θα πρέπει να είναι ανοιχτά και κανένας δεν μπορεί να κρατά «κλειστά έγραφα» από το ΣΙ …. http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_04/06/2013_502392
  Είναι ώρα να δούμε τα οικονομικά από όλα τα «πορτοφόλια» του ΑΠΘ και όχι επιλεκτικά όπως έγινε παραμονές των εκλογών για τους εκπροσώπους μας στο ΣΙ όταν τα κυκλοφόρησε η τότε διοίκηση του ΕΣΔΕΠ μέχρι το 2010 (άγνωστο που τα βγήκε και άγνωστο το γιατί τα κυκλοφόρησε μέχρι το Σεπτέμβριο του 2010). Οι πρακτικές αυτές θα πρέπει να σταματήσουν… η πρυτανεία θα πρέπει να απαντήσει γιατί κρατά κλειστά τα οικονομικά από το ΣΙ ή αν τα παρέδωσε τότε το ΣΙ να τα δημοσιοποιήσει άμεσα.

  Λουκάς Βλάχος

Βλέποντας 1 ανάρτηση (από 1 συνολικά)
 • Πρέπει να συνδεθείτε για να απαντήσετε σε αυτό το θέμα.