Τεστάρουν τη νέα Πρυτανεία

Αρχική Συζητήσεις Διάλογος Τεστάρουν τη νέα Πρυτανεία

Βλέποντας 1 ανάρτηση (από 1 συνολικά)
 • Συγγραφέας
  Αναρτήσεις
 • #1963
  glavinisglavinis
  Συμμετέχων

  Τέσσερα χρόνια είχαμε να δούμε ανακοινώσεις της Πρυτανείας όπως αυτή που εξέδωσε ο νέος Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας, για τη νέα κατάληψη με την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς. Ιδιαίτερα επικροτούμε την καταληκτική φράση τής ανακοίνωσης, με την οποία δηλώνεται ότι η νέα Πρυτανεία σκοπεύει να “εξασκήσει το σύνολο των δυνατοτήτων της για να κρατήσει το πανεπιστήμιο ανοικτό, με σύνεση αλλά και αποφασιστικότητα, και στο πλαίσιο αυτό περιορίστηκε αυτή τη φορά να ενημερώσει τόσο τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για το γεγονός, όσο και τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς (Υπουργείο και Δικαιοσύνη)”.

  Σπεύδουμε να επισημάνουμε ότι κανένας άλλος φορέας δεν πρόκειται να κάνει ο,τιδήποτε στο θέμα αυτό. Μόνοι μας θα βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά.

  Η λύση είναι μία: όποιοι καταλαμβάνουν Πανεπιστημιακό χώρο, διαγράφονται αν είναι φοιτητές ή καλείται η δημόσια δύναμη να τους εκδιώξει αν δεν είναι. Αυτή είναι η μόνη λύση που μας απέμεινε. Και μην φοβόμαστε αντιδράσεις. Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Τί άλλο θα γίνει δηλαδή; Θα κλείσουν μήπως το Πανεπιστήμιο; Ε και; Γιατί, τώρα που είναι ανοικτό και το κλείνει ο κάθε πικραμένος, είναι καλύτερα; Είναι θέαμα αυτό 200 υπάλληλοι να φεύγουν από τις δουλειές τους μόλις καταφθάνουν 25 καταληψίες; Δεν είναι καλύτερα να το κλείσουμε, και για εξάμηνο και για χρόνο ακόμη, αν είναι να τελειώνουμε με αυτές τις πρακτικές; Για όσο χρειαστεί τέλος πάντων. Θα λείψει μήπως σε κανέναν; Δε νομίζω! Μήπως στους γονείς; Ε ας αναλάβει και η κοινωνία επιτέλους τις ευθύνες της. Ας πάψουν να στέλνουν στα καμάρια τους χαρτζιλίκι νάρχονται να καταλαμβάνουν τις Σχολές. Έχουν ευθύνη και οι γονείς εν πάση περιπτώσει.

  Συγχαρητήρια επί του παρόντος στη νέα Πρυτανεία και καλή συνέχεια. Κύριε Πρύτανη, τα “παιδιά” δοκιμάζουν τις αντοχές σας, αυτό είναι δεδομένο. Τέσσερα χρόνια, βλέπετε, καλόμαθαν.

  ΥΓ: Ένα όργανο ονόματι … Συμβούλιο Ιδρύματος, ξέρει κανείς τί απέγινε ή να βγάλω silver alert;

Βλέποντας 1 ανάρτηση (από 1 συνολικά)
 • Πρέπει να συνδεθείτε για να απαντήσετε σε αυτό το θέμα.