Χαράλαμπος Φείδας

Απαντήσεις συζητήσεων που έγιναν

Επισκόπηση 7 δημοσιεύσεων - 1 έως 7 (από 7 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • σε απάντηση του: Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε πλέον στο ΑΠΘ. #1810

  Δυστυχώς κ. Βλάχο, το σχέδιο φύλαξης που τέθηκε σε ισχύ εδώ και εάν μήνα, περισσότερο ως σχέδιο εποπτείας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί παρά ως σχέδιο φύλαξης. Η υπηρεσία «φύλαξης» απλά καταγράφει την κατάσταση. Δεν χρειάζεται όμως να την καταγράφει η υπηρεσία αυτή, όλοι βλέπουμε ότι οι πανεπιστημιακοί χώροι έχουν γίνει άνδρο διακίνησης ναρκωτικών, έχουν ουσιαστικά καταληφθεί από παράνομους. Και δεν βλέπω να ενδιαφέρεται κανείς.

  σε απάντηση του: για την ΕΡΤ #1190

  Γιώργο,

  το «συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 13/6/2013», όταν όλος ο κόσμος γνωρίζει για την προκήρυξη απεργίας από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, μόνο σε παράσταση του ΔΣ στο ραδιομέγαρο δεν παραπέμπει σε όποιον το διαβάζει. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι έχει προκηρυχθεί μια ακόμη απεργία «φάντασμα». Όσον αφορά τις πάγιες πρακτικές που εφαρμόζονται επί χρόνια (όχι όμως και σε αυτή την ανακοίνωση) να αναφέρεται «εισηγείται στους Συλλόγους των πανεπιστημιακών καθηγητών τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις», μόνο καθαρή θέση δεν αποτελεί και παρέλκει.

  Και επί της ουσίας, δημόσια τηλεόραση θα πρέπει να υπάρχει λόγω της κοινωνικής και πολιτισμικής της προσφοράς, όχι όμως για να συντηρεί 2700 εργαζόμενους και τρία κανάλια εθνικής εμβέλειας σε καιρούς οικονομικής ένδοιας. Όσον αφορά στη διατήρηση της ΕΡΤ μέχρι τη δημιουργία του νέου φορέα, πιστεύει κανείς ότι όντως το μέσο θα λειτουργούσε απρόσκοπτα όλο αυτό το διάστημα χωρίς απεργίες και καταλήψεις;

  Χ. Φείδας

  σε απάντηση του: για την ΕΡΤ #1188

  Δυστυχώς Παναγιώτη οι παρατάξεις της ΠΟΣΔΕΠ λειτουργούν συχνά με καθαρά πολιτικά ή και κομματικά κριτήρια. Εμείς πάντως δεν συμφωνήσαμε με την πρόταση για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις με βάση την πάγια θέση μας ότι η απεργία αποτελεί ένα έσχατο μέσο διαμαρτυρίας, το οποίο πρέπει να χρησιμοποιείται όταν υπάρχουν διαμορφωμένες συνθήκες επιτυχίας με ικανή συμμετοχή, ιδιαίτερα όταν το αντικείμενο της διαμαρτυρίας δεν εντάσσεται στον πυρήνα των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο αλλά λαμβάνοντας υπόψη και την έλλειψη ενιαίου, κοινού πλαισίου αντιμετώπισης καταστάσεων αυτού του είδους.

  Χαράλαμπος Φείδας

  Ελένη,
  Έχω την εντύπωση ότι αύριο το πρωί θα δεις τι θα κάνεις με βάση την προσέλευση των φοιτητών. Επίσημη αναβολή εξετάσεων από το τμήμα ή την κοσμητεία μου φαίνεται δύσκολο να ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.

  Χ. Φείδας

  σε απάντηση του: Η νέα μας ιστοσελίδα #947

  Ελένη,

  Όλα τα ενεργά μέλη ΔΕΠ έχουν δικαίωμα ψήφου για τα όργανα του ΕΣΔΕΠ. Σε όλους αυτούθς απευθύνεται η ιστοσελίδα. Δεν περιοριζόμαστε μόνο σε όσους τυπικά είναι ταμειακά εντάξει δηλ. στους 736 που ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές.

  Μπάμπης

  σε απάντηση του: Η νέα μας ιστοσελίδα #945

  [quote=942]Βρίσκω την ιστοσελίδα αρκετά καλή, αλλά προς το παρόν αρκετά δύσχρηστη, σε σχέση με τη γνωστή λίστα ΔΙΑΛΟΓΟΣ-ΔΕΠ. ….[/quote]

  Κώστα,

  Ο ιστότοπος του ΕΣΔΕΠ έχει ως στόχο να λειτουργήσει ώς ένα μέσο ενημέρωσης, επαφής και διαβούλεσυης των μελών ΔΕΠ. Στα πλαίσια αυτά λειτουργεί και ο διάλογος ο οποίος ουσιαστικά αποτελεί ένα φόρουμ, με όλα τα μειονεκτήματα αλλά και πλεονεκτήματα που αυτό έχει . Στόχος του δεν είναι να λειτουργήσει ανταγωνιστικά στο διάλογο ΔΕΠ αλλά συμπληρωματικά σε αυτόν.

  Απόφαση του ΔΣ του ΕΣΔΕΠ είναι να συμμετέχουν τα ενεργά μέλη ΔΕΠ του ΑΠΘ. Υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης μέσω εμαιλ για ανάρτηση θεμάτων αλλά όχι απάντησης μέσω εμαιλ όπως στο διάλογο ΔΕΠ. Είναι όμως πολύ απλό να πατήσει κανείς το σχετικό link που υπάρχει στο μήνυμα και να μεταφερθεί στο περιβάλλον του φόρουμ. Ο λόγος της επιλογής αυτής ήταν καθαρά τεχνικός αλλά και της επιλογής μας για να μη γίνει ένα άλλος διάλογος ΔΕΠ με όλα τα προβλήματα που αυτός έχει.

  Φιλικά

  Μπάμπης

   

   

   

  σε απάντηση του: Η νέα μας ιστοσελίδα #645

  Μόλις ανέβηκε στη νέα της διεύθυνση.

Επισκόπηση 7 δημοσιεύσεων - 1 έως 7 (από 7 συνολικά)