ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συνέντευξη Τύπου 26-11-2004

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, ώρα 1.00 μ.μ.
Κτίριο Υδραυλικής & Τεχνικής Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής - 1ος όροφος

Τρεις μήνες μετά την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς και δεν έχει τεθεί για συζήτηση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κανένα από τα χρόνια και συσσωρευμένα προβλήματα των Πανεπιστημίων και των Πανεπιστημιακών, τα οποία είχαν προ διετίας οδηγήσει σε κινητοποιήσεις.

Αντίθετα, νέα προβλήματα συσσωρεύονται διαρκώς, τα οποία όχι μόνο αγνοούνται αλλά και συσκοτίζονται από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με την αρωγή των τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης, δυσχεραίνοντας τη λειτουργία του Πανεπιστημίου και υπονομεύοντας το Δημόσιο και Ακαδημαϊκό χαρακτήρα του και τις δωρεάν για όλους σπουδές. Με αποκορύφωμα, την ανοιχτή πλέον προβολή μιας υποτιθέμενης ανάγκης ίδρυσης και λειτουργίας Ιδιωτικών Πανεπιστημίων σε συνδυασμό με την προώθηση της ιδιωτικοποίησης επιλεγμένων λειτουργιών των Δημόσιων Πανεπιστημίων, όπως είναι οι μεταπτυχιακές σπουδές, η δια βίου εκπαίδευση και άλλα.

Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα, η Υπουργός Παιδείας αρνείται να συναντήσει την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ και να συζητήσει με τα συνδικαλιστικά όργανα των Πανεπιστημιακών, ενώ την ίδια στιγμή προωθεί στη Βουλή ρυθμίσεις που αφορούν τα πανεπιστήμια και τους πανεπιστημιακούς.

Οι Πανεπιστημιακοί του Α.Π.Θ. στην πρόσφατη Γενική τους Συνέλευση (18/11/04) επιβεβαίωσαν τη διάθεση τους να αγωνιστούν για ένα Δημόσιο, Ακαδημαϊκό και Δημοκρατικό Πανεπιστήμιο και να διεκδικήσουν την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων, τα οποία εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των Πανεπιστημίων και την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους.

Για μια πληρέστερη ενημέρωση για τα ζητήματα αυτά το Δ. Σ. του ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ του Α.Π.Θ. καλεί τους εκπροσώπους του Τύπου της Θεσσαλονίκης σε συνέντευξη την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ώρα 1.00 μ.μ. στον 1ο ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του Α.Π.Θ. (πίσω από το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ).
Πληροφορίες και διευκρινήσεις στα τηλέφωνα 6944797901 Γιάννης Μυλόπουλος και 6937958271 Δημήτρης Χασάπης.

Ο Πρόεδρος Γιάννης Μυλόπουλος
Ο Γραμματέας Δημήτρης ΧασάπηςΤο κείμενο της Συνέντευξης Τύπου για την κατάσταση στα πανεπιστήμια και τα προβλήματα των πανεπιστημιακών, 26-11-2004

 

Διαβάστε σχετικά:

Νόμος 3255/2004, ΦΕΚ 138Α’/22.7.2004 - Ρυθμίσεις Θεμάτων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων

Νόμος 3282/2004, ΦΕΚ 208 Α’/1.11.2004 - Μετεγγραφές φοιτητών και σπουδαστών εσωτερικού και θέματα εκλογής ή εξέλιξης σε θέση καθηγητή Πανεπιστημίου

Νομοσχέδιο για τη Διαβίου Μάθηση (Οκτ.2004)

Νόμος 3075/2002, ΦΕΚ 297Α’/5.12.2002 - Συνταξιοδοτικά (άρθρο 10)

Συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία (8-11-2004) - τα πρακτικά

περισσότερα στις σχετικές σελίδες της ΠΟΣΔΕΠ :
http://www.ntua.gr/posdep/NOMOI/index.htm
   

Αρχή - Ενημέρωση-Ανακοινώσεις - το ΔΣ - Καταστατικό - κείμενα διαλόγου - Θεσμικά - Οικονομικά - Σελίδες παρατάξεων - ΠΟΣΔΕΠ(εξωτερικός σύνδεσμος) - Σύνδεσμοι (links) σε άλλες ιστοσελίδες

Τελευταία Τροποποίηση: 28-11-2004