Προσαρμογές στο σύστημα αμοιβών στο Δημόσιο – Μειώσεις σε ειδικά μισθολόγια;

Αρχική Συζητήσεις Διάλογος Προσαρμογές στο σύστημα αμοιβών στο Δημόσιο – Μειώσεις σε ειδικά μισθολόγια;

 • Αυτό το θέμα είναι κενό.
Βλέποντας 1 ανάρτηση (από 1 συνολικά)
 • Συγγραφέας
  Αναρτήσεις
 • #2476

  Αγαπητές/τοί συνάδελφοι,

  Στα ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες διακινούνται δημοσιεύματα για νέες μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια (και μάλιστα από 1η Ιουλίου 2016) με αναπροσαρμογές στον τρόπο υπολογισμού των βασικών μισθών αλλά και των μισθολογικών προαγωγών (με ό,τι και αν αυτό μπορεί σημαίνει για εμάς) (βλ. π.χ. http://www.cnn.gr/money/story/30933/perikopes-se-misthoys-kai-syntaxeis-tou-dimosiou-entos-toy-2016#ixzz4868CfmPb )

  Οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται σε πληροφορίες που ερμηνεύουν την έκθεση της Κομισιόν που συνοδεύει τις εαρινές προβλέψεις για την ελληνική οικονομία (βλ. σελ 81. http://ec.europa.eu/economy_finance/publications/eeip/pdf/ip025_en.pdf ) στην οποία αναφέρεται ότι στο κυρίως πακέτο μέτρων ύψους 5,4 δις ευρώ περιλαμβάνεται και “εξοικονόμηση 0,75% του ΑΕΠ από προσαρμογές στο σύστημα αμοιβών στο Δημόσιο» (adjustments to the public sector wage bill). Υπενθυμίζω ότι στο 3ο μνημόνιο υπήρχε σαφής δέσμευση για «εξορθολογισμό των ειδικών μισθολογίων»

  Οι εκτιμήσεις αυτές, έστω και αν ακόμη κινούνται στο επίπεδο των φημών, θα πρέπει να μας ανησυχήσουν, καθώς σε συνδυασμό με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και την 26-30% μείωση των συντάξεών μας, προδιαγράφουν ένα ζοφερό (άμεσο) μέλλον.

  Με εκτίμηση

  Χαράλαμπος Φείδας

Βλέποντας 1 ανάρτηση (από 1 συνολικά)
 • Πρέπει να συνδεθείτε για να απαντήσετε σε αυτό το θέμα.