Τροπολογία για αναστολή μισθολογικής ωρίμανσης και προαγωγής όσων αμείβονται με

Αρχική Συζητήσεις Διάλογος Τροπολογία για αναστολή μισθολογικής ωρίμανσης και προαγωγής όσων αμείβονται με

 • Αυτό το θέμα είναι κενό.
Βλέποντας 1 ανάρτηση (από 1 συνολικά)
 • Συγγραφέας
  Αναρτήσεις
 • #2512

  Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

  Με τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή στο πολυνομοσχέδιο (βλ. συνημμένο) που αφορά στα προαπαιτούμενα μέτρα των 5.4 δις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αναστέλλεται κάθε μισθολογική ωρίμανση και προαγωγή των λειτουργών και υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.

  Με τη ρύθμιση αυτή οι αποδοχές θα παραμείνουν στο ύψος που θα έχουν διαμορφωθεί στις 31/12/2016. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αυξηθούν λόγω της παρέλευσης των ετών υπηρεσίας ή και της μη προαγωγής σε ανώτερους διοικητικούς βαθμούς λόγω έλλειψης θέσεων (στελέχη των ΕΔ και Σωμάτων Ασφαλείας, δικαστικοί, μέλη ΝΣΚ).

  Σε κάθε περίπτωση, όσοι προαχθούν βαθμολογικά λαμβάνουν τις αποδοχές του νέου τους βαθμού.

  Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα μέλη ΔΕΠ δεν έχουν μισθολογικές προαγωγές, η μόνη επίδραση που θα υπάρχει στο μισθολόγιό μας είναι στην αύξηση λόγω της παρέλευσης των ετών υπηρεσίας δηλ. κατά πάσα πιθανότητα παγώνει η χορήγηση επιπλέον ποσοστού στο επίδομα χρόνου υπηρεσίας (το γνωστό μας χρονοεπίδομα).

  Με τη ρύθμιση αυτή γίνεται εξοικονόμηση δαπάνης 118 εκ για τη «συγκράτηση του μισθολογικού κόστους του δημόσιου τομέα».

  Με την τροπολογία αυτή επαληθεύεται τελικά η μία από τις δυο «φήμες» στα ΜΜΕ (πάγωμα μισθολογικών προαγωγών) και ίσως προδιαγράφει το μέλλον της δεύτερης «φήμης» για νέες μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια. Να υπενθυμίσω ότι:

  α. Στο προϋπολογισμό του 2016 υπάρχει πρόβλεψη για «εξορθολογισμό των ειδικών μισθολογίων»
  β. Ο Αν. Υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης τον Ιανουάριο του 2016 δήλωσε στη βουλή: ««Στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2016 το Υπουργείο Οικονομικών θα δει από μηδενική βάση το θέμα των ειδικών μισθολογίων, όχι μόνο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά συνολικά των ειδικών μισθολογίων»,

  Τα προηγούμενα αποτελούν κακούς οιωνούς για την επαλήθευση της δεύτερης φήμης δηλ. νέων «παρεμβάσεων» (μειώσεων;) στα ειδικά μισθολόγια μέσα στο 2016, καθώς φαίνεται ότι έχουν μπει για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο.

  Σε κάθε περίπτωση, τα μέλη ΔΕΠ θα πρέπει να αντιδράσουν στα σχέδια αυτά. Σχετική ανακοίνωση θα εκδώσει η ΠΟΣΔΕΠ και ο ΕΣΔΕΠ τις επόμενες ημέρες.

  Με εκτίμηση

  Χαράλαμπος Φείδας

  Haralambos Feidas
  Associate Professor
  Department of Meteorology and Climatology
  School of Geology Aristotle University of Thessaloniki
  Thessaloniki, 54124, Greece
  Tel. +30231 0 998899
  Fax. +30231 0 995392

Βλέποντας 1 ανάρτηση (από 1 συνολικά)
 • Πρέπει να συνδεθείτε για να απαντήσετε σε αυτό το θέμα.